PREDOIU: E posibil sa asistam la o contraofensiva a baronilor contra Justitiei, daca PSD va castiga Presedintia

PREDOIU: E posibil sa asistam la o contraofensiva a baronilor contra Justitiei, daca PSD va castiga Presedintia

Absenta unei contraponderi la PSD pe scena politica determina un deficit de democratie si prezenta la Cotroceni a unui presedinte provenind din randul social-democratilor ar putea declansa o “contra-ofensiva a baronilor fata de Justitie”, a spus, marti, prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu.

“Fara o contrapondere la PSD, tabla de sah a politicii se va dezechilibra si va crea un deficit de democratie. Este posibil sa asistam la o contraofensiva a baronilor contra Justitiei, daca PSD va castiga Presedintia”, a spus Predoiu, care s-a intalnit cu ambasadorii statelor UE acreditati la Bucuresti, in urma unei invitatii adresate de ambasadorul Greciei, tara care a detinut presedintia rotativa a Uniunii.

Citeste si: PREDOIU: Ar fi o nenorocire pentru democratia romaneasca daca PSD va da presedintele

Referindu-se la “posibila contraofensiva a baronilor”, Predoiu a spus ca, avand in vedere experienta sa anterioara de ministru al Justitiei stie “exact pe ce «butoane» interne si externe ” sa apese, ca o asemenea situatie sa sa nu se produca, acesta fiind si un motiv pentru care este convins ca este “cea mai potrivita persoana pentru functia prezidentiala dintre cei care si-au anuntat intentia sau disponibilitatea sa candideze la Presedintie”.

Predoiu le-a mai spus diplomatilor comunitari, coform unui comunicat, ca si-a prezentat si pozitia de candidat al PDL la Presedintie fata de politica si actiunea externa a Romaniei.

Citeste si: FALCA, PDL: Nu se pune problema unor schimbari la Primarie, Consiliul Judetean sau Consiliul Local Arad

“Romania trebuie sa fie mai influenta in Europa. Deocamdata nu contam prea mult in generarea deciziei la nivel european, ceea ce este descalificant pentru Guvern in general si ministrul de externe in special. (…) Romania trebuie sa isi asume un rol mai pronuntat” in politicile europene privind securitatea energetica, migratia, locurile de munca, anticoruptai, combaterea evaziunii fiscale, le-a mai spus Predoiu ambasadorilor.

De la 1 iulie, presedintia rotativa a UE va fi asigurata de Italia.