PREDOIU ii cere explicatii lui PONTA pe tema datoriilor ENEL catre statul roman

CATALIN PREDOIU, prim-vicepresedintele PDL, ii cere premierului VICTOR PONTA detalii privind continutul memorandumului privind renegocierea obligatiei companiei ENEL de a achita statului roman suma de 520 milioane de euro.

“Potrivit legii, Enel urma sa achite statului roman 520 milioane de euro, pentru o participatie reziduala de 13,5% la Enel Muntenia Sud. In loc sa insiste pentru aplicarea legii si sa ia masurile pentru aplicarea legii, Guvernul Ponta anunta redactarea unui memorandum prin care sa renegocieze aceasta obligatie legala a Enel”, a declarat, miercuri, Predoiu dupa sedinta conducerii PDL.

Citeste si: OMV PETROM a descoperit un nou zacamant de TITEI in Marea Neagra

Presedintele democrat-liberal ii cere ministrului de resort sau premierului “sa explice ce are de gand sa faca in legatura cu obligatiile legale ale Enel in Romania, mentionand ca este inadmisibil ca Guvernul Romaniei sa nu ia masuri legale si sa nu-si impuna interesele acolo unde legea cere investitorilor sa-si asume obligatii, sa le execute fata de statul roman”.

Grupul energetic italian ENEL a anuntat ca boardul sau a convenit asupra unui plan de a vinde activele sale de producere a energiei in Slovacia si de distributie si vanzari din Romania.

Citeste si: Viorel Cerchez, numit director de achizitii la Hidroelectrica

“Intentia noii conduceri a Grupului Enel de a-si diminua prezenta in strainatate nu reprezinta o surpriza pentru noi. Din punctul de vedere al statului roman, ne propunem ca toate obligatiile asumate de Enel in contractele de privatizare sa fie respectate integral in continuare. In sensul acesta, se deruleaza toate actiunile Departamentului pentru Energie’, a afirmat saptamana trecuta ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Enel a achizitionat in perioada 2005-2006, in Romania, trei companii de distributie si furnizare a energiei, respectiv fostele filiale Electrica Muntenia Sud (inclusiv in Bucuresti), Electrica Dobrogea si Electrica Banat.