Predoiu: In ultima perioada au aparut peste 20 de taxe in plus, care baga firmele in faliment

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat, vineri, ca lichidatorii de firme nu au dus-o niciodata mai bine ca acum, gratie taxelor impuse firmelor in ultima perioada, care le baga “garantat” in faliment.

“In ultima perioada au aparut peste 20 de taxe in plus, care te fac sa nu mai poti functiona ca operator economic. Stau de vorba cu oamenii si-mi spun: Nu mai pot, nu se mai poate, daca respecti toate regulile, daca platesti toate taxele, intri garantat in faliment. Deci, USL si Guvernul Ponta sunt o binecuvantare pentru lichidatori. Am colegi care sunt avocati si sunt lichidatori. Se inchina cu ambele maini si spun: Doamne tine-i! Pentru ca atata treaba cata avem de cand a venit Ponta la guvernare, lichidand firmele si dandu-le la faliment, n-am avut de cand m-am facut eu lichidator”, a declarat Predoiu.

In ceea ce priveste relansarea firmelor mici si mijlocii, Predoiu este de parere ca politicile fiscale ale Guvernului sunt “un esec” si a precizat ca va discuta cu oamenii de afaceri din sectorul IMM-urilor in vederea elaborarii unui proiect de simplificare a legislatiei si de reducere a taxarii muncii. 

Foto: Realitatea TV