PREDOIU: OPREA si PONTA, datori sa ofere INFORMATII COMPLETE in CAZUL POLITISTULUI BOGDAN GIGINA

Prim-vicepresedintele PNL, CATALIN PREDOIU, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca vicepremierul GABRIEL OPREA si premierul VICTOR PONTA sunt datori sa ofere informatii complete in CAZUL POLITISTULUI BOGDAN GIGINA, care a murit in timp ce facea parte din COLOANA OFICIALA A LUI OPREA, iar liberalii mentin CEREREA DE DEMISIE A ACESTUIA, relateaza Agerpres.

Predoiu a subliniat ca duminica se implinesc cinci zile de la moartea politistului Bogdan Gigina si inca nu au fost primite “explicatii complete” in acest caz. El a apreciat ca documentul dat publicitatii de catre Ministerul Afacerilor Interne nu reprezinta explicatii, ci “praf in ochi”.

“In continuare, vicepremierul si, in absenta sa, premierul sunt datori sa ofere opiniei publice INFORMATII COMPLETE. Mentinem solicitarea noastra de demisie a vicepremierului sau demiterea sa de catre premier”, a adaugat Predoiu.

CITESTE SI: IOHANNIS, DESPRE CAZUL POLITISTULUI BOGDAN GIGINA: II POFTESC PE PONTA SI OPREA SA DEA LAMURIRI

Prim-vicepresedintele liberal a spus ca decizia daca PNL va depune sau nu MOTIUNE SIMPLA IMPOTRIVA MINISTRULUI OPREA va fi luata, cel mai probabil, luni.

“Nu vreau sa anticipez, dar din punctul meu de vedere (motiunea — n.r.) este un DEMERS LOGIC”, a adaugat Predoiu.

Catalin Predoiu a adaugat ca acest caz, al politistului Bogdan Gigina, mort in misiune, este “un test pentru toata lumea”, “un test pentru democratie”. “Opinia publica a trecut acest test. Ramane ca si oamenii politici, Guvernul, institutiile statului, justitia si presa sa treaca acest test”, a adaugat liderul liberal.

Mai mult, el a spus ca demersul PNL nu este unul politic si nu este “un atac la persoana”. “Nu exista niciun calcul politic in demersul nostru. Este bazat strict pe principii pe care dorim sa le intarim in viata politica: DEMNITATE, TRANSPARENTA si RESPECT FATA DE CETATENI”, a adaugat Predoiu.

CITESTE SI: GEOANA: NU EXISTA ALTA VARIANTA DECAT O DEMISIE DE ONOARE A DOMNULUI OPREA

“Meritele nu dau privilegii. Indiferent cat de mult un om de stat ajuta o institutie, aceasta nu confera privilegii”, a adaugat liberalul, mentionand ca “indiferent cate merite ar avea generalul Gabriel Oprea in sustinerea Armatei, domnia sa trebuie sa le onoreze acum cu o demisie de onoare”. De asemenea, Predoiu s-a referit si la “atacul nefondat pe care UNPR l-a lansat la adresa PNL in termeni demni de propaganda fesenista a anilor ’90”. “Nu dorim sa intram in polemica in acesti termeni”, a mai spus el.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a informat, printr-un comunicat transmis duminica Agerpres, faptul ca pana la finalul anchetei declansate de Tribunalul Bucuresti privind accidentul politistului Bogdan Cosmin Gigina, ministerul si reprezentantii sai, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declaratii publice referitoare la acest subiect.

Sursa foto: nasultv