PREDOIU: Prin votul senatorilor, PSD si PONTA au aratat ca LEGEA poate fi OPTIONALA in ROMANIA

Prin votul senatorilor, PSD si PONTA au aratat ca legea poate fi optionala in Romania, sustine prim-vicepresedintele PNL CATALIN PREDOIU, intr-un comunicat transmis presei, dupa ce plenul Camerei superioare a Parlamentului a respins marti prin vot cererea ministrului Justitiei privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a social-democratului DAN SOVA, vot reluat in urma unei decizii a CCR.

“Votul in cazul SOVA este o rusine nationala si, prin acest vot, Senatul controlat de PONTA si condus de TARICEANU a sfidat romanii. Senatul lui PONTA a ignorat decizia Curtii Constitutionale si a incalcat Constitutia. In Senatul lui PONTA, condus de TARICEANU, a fost instaurata dictatura faradelegii. in Senatul lui PONTA, condus de TARICEANU, Constitutia si CCR au fost ‘arestate’ preventiv. (…) Prin votul senatorilor, PSD si PONTA au aratat ca legea poate fi optionala in Romania. Daca esti membru PSD, prieten si fost partener de afaceri cu PONTA, legea se suspenda”, sustine PREDOIU in comunicatul de presa.

CITESTE SI: DAN SOVA, SALVAT din nou de COLEGII din Senat. UPDATE

in opinia sa, miza acestui vot depaseste persoana lui DAN SOVA. “Este vorba nu doar de posibila arestare preventiva a unui inculpat, ci si de dreptate, de recuperarea banilor furati, de increderea in institutii si in buna lor functionare, de credibilitatea si imaginea tarii in fata partenerilor din UE si de intrarea in spatiul Schengen. Votul iresponsabil al PSD in cazul sova nu afecteaza doar dorinta normala de dreptate a romanilor, ci loveste in mod direct viitorul si bunastarea lor”, considera prim-vicepresedintele PNL, CATALIN PREDOIU.

CITESTE SI: PONTA despre cazul SOVA: Nu mai are nicio legatura cu JUSTITIA, e o BATALIE POLITIC

Cererea ministrului Justitiei privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului social-democrat DAN SOVA a fost respinsa, marti, de Senat, dupa reluarea votului in urma deciziei CCR care a declarat neconstitutionala hotararea Camerei Superioare a Parlamentului privind votul exprimat in 25 martie pe acest caz.

Senatorii s-au pronuntat prin vot secret cu bile, in favoarea cererii fiind exprimate 66 de voturi, iar 72 de senatori au votat impotriva incuviintarii cererii ministrului Justitiei. Doua voturi au fost anulate.

Sursa foto www.dcnews.ro