PREDOIU: Reexaminarea CODULUI FISCAL NU INSEAMNA INGROPAREA DEFINITA a acestuia

Prim-vicepresedintele PNL, CATALIN PREDOIU, a declarat miercuri, la Brasov, ca REEXAMINAREA CODULUI FISCAL nu inseamna “ingroparea definitiva” a acestuia, ci evaluarea responsabila a masurilor care garanteaza ca acest Cod Fiscal va ramane pe termen lung in vigoare.

“Este obligatia Guvernului sa vina cu planul de masuri care sa GARANTEZE STABILITATEA economica, bugetara, in conditiile aplicarii Codului Fiscal. Subliniez, este obligatia Guvernului, nu a opozitiei. De la momentul votarii Codului Fiscal si pana in prezent, sunt doua momente noi, importante, care au demonstrat ca Guvernul Ponta a mintit.

In primul rand, s-a descoperit faptul ca programul economic de reforme pe care Guvernul Ponta are obligatia sa-l implementeze in cadrul acordului cu Comisia Europeana, FMI, Banca Mondiala este mult ramas in urma sau, ca sa folosesc cuvintele vicepresedintelui Comisiei Europene, ESTE DERAIAT. Apoi, prim-ministrul, ministrul sau de finante, Guvernul Ponta, prezenti in Parlamentul Romaniei, NU AU INFORMAT DESPRE ACEST LUCRU, dimpotriva au dat toate asigurarile ca reformele merg bine si ca aplicarea masurilor de relaxare fiscala este SUSTENABILA. A fost o minciuna, a fost o dezinformare, si a Parlamentului si a opiniei publice”, a subliniat Catalin Predoiu.

CITESTE SI: PONTA insista pentru readoptarea CODULUI FISCAL pana la 1 septembrie

El a adaugat ca politicile de baza, cresterea economica, relaxarea fiscala vor fi aplicate atunci cand PNL va fi la guvernare, numai in masura in care se mentine stabilitatea economica si echilibrul financiar bugetar.

“E bine sa fim lucizi si sa intelegem ca tot ceea ce a facut Guvernul in privinta acestor politici de taxe a fost o retorica publica menita sa creeze presiune pe viitorul Guvern, pe care domnul Ponta stie, il asteapta, cunosc si dansii ca la un moment dat vor pleca de la guvernare pentru ca nu mai au capacitatea de a guverna”, a afirmat Predoiu.

Intrebat ce parere are daca Guvernul va emite o Ordonanta de Urgenta pentru Codul Fiscal, Predoiu a spus ca nu este posibil, pana cand nu va exista un consens larg “si la nivel de Guvern, si la nivel de Opozitie, si la nivel de presedinte, la nivel de Banca Nationala, de Consiliul Fiscal, si la nivel de mediu de afaceri”.

“NU AJUTI CU NIMIC mediul de afaceri daca scazi taxele in 2016 si le cresti inapoi in 2017 pentru ca nu ai o sursa bugetara, pentru ca nu ai facut relaxare in economie. Premierul Ponta trebuie sa inteleaga acest lucru pentru ca este riscat fara sa faci reforme, deci nu le-a facut si nu mai are timp sa le faca”, a punctat Predoiu.

CITESTE SI: TEODOROVICI, despre CODUL FISCAL: Va trece in aceeasi forma si va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016 

El considera ca “FIE SE NEGOCIAZA UN PACHET care poate sa se includa in Codul Fiscal, un pachet de masuri cu valoare de lege, pe reforma economica, de acompaniere a Codului Fiscal, si atunci poate fi mentinut pachetul initial de relaxare fiscala sau, in anumite zone, pe anumite taxe, o esalonare a acestora pana cand economia poate sa le sustina”.

Predoiu a subliniat ca, in finalul Codului Fiscal, la articolul 498 spune ca, acesta se aplica numai in conditiile in care Guvernul poate mentine deficitul structural la care Romania s-a obligat prin Tratatul de Stabilitate, Guvernanta si Coordonare, in Uniunea Economica si Monetara.