PREDOIU: TIBERIU NITU ar trebui sa-si dea DEMISIA din functie

Prim-vicepresedintele PNL CATALIN PREDOIU sustine ca procurorul general TIBERIU NITU ar trebui sa-si dea demisia din functie si subliniaza ca Ministerului Public nu poate functiona decat in conditii de integritate ireprosabile, informeaza Agerpres.

“Eu nu contest rezultatele din cariera, modul in care domnul NITU si-a impus anumite standarde profesionale, nu despre asta e vorba. E o chestiune de credibilitate a unui lider, a unui sef al unui sistem foarte important, sistemul Ministerului Public, care nu poate functiona decat in conditii de prezumtie de integritate ireprosabile. Este postul din care se conduc procurorii. Procurorii sunt cei care acuza cetatenii pentru comiterea de fapte penale, cerceteaza si trimit eventual in judecata, sau inceteaza urmarirea penala. Acesti oameni trebuie sa fie in afara de orice dubiu. Sigur ca oricine are prezumtia de nevinovatie, dar trebuie sa intelegem un lucru si cei care lucreaza in stat si cei care lucreaza in politica. In momentul in care accezi intr-o functie ai mai putine drepturi, nu mai multe, nu invers”, a declarat fostul ministru al Justitiei, intrebat despre situatia procurorului general si ce ar trebui sa faca in situatia in care se regaseste.

CITESTE SI: TIBERIU NITU, despre prezenta sa in DOSARUL COLOANELOR OFICIALE: Am beneficiat doar de masurile de protectie prevazute de lege

PREDOIU a mai spus ca oamenii politici au o mai mica marja de miscare in ce priveste “credibilitatea, integritatea, prezumtia de reputatie”.

“Dansul este procuror general, nu mai e cetatean obisnuit. Aceasta prezumtie de reputatie nu poate fi amenintata de nimic. Oricand o institutie (DNA — n.r.) cu o reputatie pe care nu o mai poate contesta nimeni pune o astfel de problema, cand ministrul Justitiei, se pare, iti sugereaza sa faci un gest de demnitate ca sa protejezi sistemul, nu cred ca ai de ales. Pe scurt, cred ca se impune demisia domnului NITU. Si, cred ca si din punctul dumnealui de vedere ar avea de castigat”, a adaugat prim-vicepresedintele PNL.

CITESTE SI: PROCURORUL GENERAL NITU A DISCUTAT CU MINITRUL JUSTITIEI DESPRE IMPLICAREA SA IN DOSARUL LUI GABRIEL OPREA. UPDATE

Procurorul general TIBERIU NITU a precizat, joi, ca a beneficiat doar de masurile de protectie prevazute de lege si ca este de datoria lui sa se asigure ca in aceasta perioada activitatea Ministerului Public se va desfasura in conditii normale.

Totodata, el a dat asigurari ca activitatea sa nu este afectata, nu este influentata sau perturbata de demersurile judiciare desfasurate in vederea clarificarii situatiei referitoare la folosirea coloanelor oficiale.

 Sursa foto: digi24