Prefectul Capitalei propune DIZOLVAREA CGMB

CGMB a alocat bani pentru reabilitarea a doua cladiri din Centrul Istoric

Prefectul Capitalei, NICOLAE PETROVAN, precizeaza ca nu a anulat proiectul fuziunii Elcen-RADET, pentru simplul motiv ca nu exista adoptata o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) privind fuziunea, si ca solutia pentru DEBLOCAREA situatiei actuale din CGMB consta in DIZOLVAREA acestuia.

“Imi reiterez convingerea ca DEBLOCAREA situatiei actuale consta in DIZOLVAREA Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), avand in vedere incapacitatea consilierilor de a ajunge la un consens pe problemele de interes general ale urbei”, a declarat viner prefectul Capitalei, citat de Mediafax.

Precizarile Prefecturii Bucuresti vin dupa ce vicepresedintele PNL, TEODOR ATANASIU, a declarat, joi, ca prefectul Capitalei a fost cel care ar fi anulat fuziunea RADET-ELCEN decisa de fosta majoritate PNL-PDL din CGMB. Atanasiu a mai spus ca prefectul ar fi “manat in lupta” de VICTOR PONTA, iar acest lucru a dus la problema legata de apa calda si agentul termic din Bucuresti.

Citeste si: TEODOR ATANASIU: Fuziunea RADET-ELCEN a fost ANULATA de prefectul Capitalei

In acest context, reprezentantii Prefecturii Capitalei mentioneaza ca proiectul de hotarare privind fuziunea ELCEN cu Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a fost supus dezbaterii si aprobarii consilierilor municipali in sedinta ordinara din 4 septembrie 2014. “La sedinta respectiva, asa cum rezulta din extrasul procesului-verbal, proiectul de hotarare in cauza nu a fost adoptat, intrucat nu a obtinut numarul de voturi necesar aprobarii unei asemenea masuri, grupul consilierilor PNL si PDL neparticipand la vot deoarece, dupa ce in prealabil, parasisera sala de sedinte”, spun acestia.

Acelasi proiect de hotarare, mai precizeaza Prefectura, a fost supus dezbaterii si aprobarii consilierilor generali in sedinta extraordinara din 30 septembrie 2014, “cand, tot din lipsa voturilor necesare, respectiv doua treimi din numarul consilierilor in functie, proiectul nu a fost adoptat”, la aceasta sedinta grupul consilierilor PNL si PDL neparticipand la vot deoarece, in prealabil, parasisera sala de sedinte.

Citeste si: PROTEST in fata Primariei Capitalei pe tema furnizarii CALDURII si APEI CALDE, organizat de ACL Bucuresti

Potrivit Prefecturii, asa cum rezulta din procesele verbale ale celor doua sedinte ale CGMB, proiectul de hotarare nu a fost aprobat de catre consilierii generali, “deci nu exista o hotarare a CGMB in acest sens care nu a fost comunicata Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti, fapt pentru care nu s-a exercitat un control de legalitate al unei asemenea hotarari”.