Prefectul de Braila: Vreau sa ies cu demnitate la pensie, nu am gresit cu nimic

Prefectul de Braila, Ghiorghi Obreja, proaspat demisionar, este convins ca si-a facut bine treaba, chiar daca autoritatile centrale i-au reprosat public faptul ca s-a aventurat prin sate, in loc sa coordoneze blocajul cauzat de ninsori si viscol.

Ghiorghi Obreja, cel care a plecat in inspectie in teritoriu si a ramas captiv intre nameti, considera ca si-a facut treaba si din dispensarul in care a fost blocat 30 de ore. Dupa demisia sa, Comandamentul judetean pentru situatii de urgenta a ramas fara sef.

“Am venit cu masina la primarie la Gemenele, am stat acolo, am gestionat in continuare problemele. Mi-am dat demisia, ca nu astept sa fiu demis prin hotarare de guvern. Nu consider ca am gresit cu absolut nimic. Am muncit si mi-am vazut de treaba mea si am gestionat situatia asa cum trebuia”, a spus Obreja, pentru Digi 24.

Afla aici detalii despre demisia prefectului de Braila

Fostul prefect a tinut sa atraga atentia ca intrunirea comitetului pentru situatii de urgenta va avea loc intr-un cadru nelegal, deoarece doar prefectul poate cere acest lucru.

“Daca se vor intruni acum intr-o adunare, demisia mi-am dat-o incepand cu data de maine (sambata – n.r.). Ei sunt intr-un cadru nelegal. Intrunirea comitetului pentru situatii de urgenta nu o face decat prefectul, da? Care e presedinte. (…) Nu voi mai participa. Este cadru ilegal. V-am zis, de maine eu mi-am depus demisia. Se intrunesc intr-un cadru ilegal”, a 

Obreja a mai adaugat ca vrea sa iasa cu demnitate la pensie, motiv pentru care nu se va agata de nicio functie.

“Am 57 de ani. In 57 de ani nu m-am agatat de nicio functie si nici n-o fac acum cand mai am un pic. Vreau sa ies cu demnitate la pensie si sa-mi vad de drumul meu”, a mai spus Obreja pentru Digi 24.