Prefectul de Iasi Romeo Olteanu a demisionat, la cerea ministrului Oprea

Prefectul de Iasi Romeo Olteanu a demisionat, la cerea ministrului Oprea

Prefectul de Iasi, Romeo Olteanu, a demisionat la cererea ministrului de Interne, Gabriel Oprea, in urma incidentului petrecut duminica, cand acesta, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a fost implicat intr-un accident rutier.

“Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a solicitat prefectului judetului Iasi, Romeo Olteanu, demisia de onoare, in urma evenimentelor in care a fost implicat in data de 10 august 2014. Domnul Romeo Olteanu a demisionat din calitatea de prefect al judetului Iasi, atributiile functiei fiind preluate, potrivit art. 3 din Hotararea 460/2006, de subprefectul Bogdan Abalasi, care va asigura interimatul pana la numirea noului prefect. In proxima sedinta, Guvernul va adopta Hotararea pentru eliberarea din functie a domnului Romeo Olteanu”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Interne.

Citeste si: PREFECTUL DE IASI A RAMAS FARA CARNET DUPA CE A FOST IMPLICAT INTR-UN ACCIDENT RUTIER

Prefectul Romeo Olteanu a demisionat din functie, iar atributiile sale urmeaza sa fie preluate de subprefectul Bogdan Abalasi, care va asigura interimatul pana cand functia va fi preluata de un nou prefect.