Prefectul de Mures va fi roman, sustine ministrul Dusa: UDMR sa se ocupe de obiectivele economice

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a afirmat, vineri, ca, in opinia sa, prefectul de Mures va fi roman, deoarece acesta trebuie sa se ocupe de obiectivele de guvernare, in timp ce UDMR ar trebui sa fie interesata de tintele economice ale maghiarilor.

Mircea Dusa a participat, vineri, la investirea in functie a noului subprefect de Mures, Vasile Liviu Oprea, care va exercita si atributii de prefect pana la numirea unui titular pe acest post, dupa ce Guvernul l-a retras din aceasta functie, miercuri, pe Corneliu Grosu, care urmeaza sa iasa la pensie.

In timpul ceremoniei, Dusa i-a spus noului subprefect ca a fost numit in aceasta functie “intr-o perioada complexa”, in care va avea de organizat alegerile europarlamentare, dar si locale, pentru scrutinul din Ideciu de Jos, unde primarul a murit.

Ulterior, Dusa a declarat presei ca urmeaza ca, la propunerea Ministerului Administratiei, sa fie numit si un prefect in judetul Mures, “intr-o perioada rezonabila”, dar pana atunci, conform legii, Oprea va avea si atributii de prefect.

Mondo News iti recomanda si: Prefectul de Mures a fost retras din functie de Guvern

Intrebat despre posibilitatea numirii unui prefect UDMR in Mures, Dusa a raspuns ca, in calitate de “om care provine din aceasta zona”, judetul ar trebui sa aiba un prefect roman.

“In primul rand, nu pot sa va confirm aceasta informatie, sigur ca au existat discutii, dar v-ati convins ca si la Covasna si la Harghita au ramas prefectii romani in functie si eu cred ca va ramane un prefect roman si la judetul Mures. Pentru ca prefectul este reprezentantul Guvernului in teritoriu, este o functie apolitica si trebuie sa se ocupe de realizarea obiectivelor de guvernare si de urmarirea respectarii legii si a Constitutiei”, a spus Dusa.

El a adaugat ca pe reprezentantii Uniunii “ar trebui sa-i intereseze mai mult realizarea obiectivelor economice si sociale”.

“UDMR este la guvernare, dar eu cred ca ar trebui sa se intereseze mai mult de realizarea obiectivelor economice si sociale in localitatile in care populatia de etnie maghiara este majoritara si de crearea conditiilor de munca si de viata pe care maghiarii, ca si romanii, de altfel, le asteapta. (…) Eu, ca om care provine din aceasta zona, nu pot sa afirm decat ca prefectul trebuie sa fie un specialist in domeniu si ca prefectul trebuie sa fie in aceste judete si pentru populatia care traieste in aceste judete, un prefect roman. si am insistat ca si in judetul Harghita si in judetul Covasna prefectii sa fie romani. Pana la urma, sa stiti ca in judetul Harghita e un prefect roman, care e apreciat si de romani si de maghiari. Atunci cand iti faci datoria conform legii si esti echidistant, lumea te apreciaza”, a spus Dusa.