Preferintele culinare ale zodiilor

Zodia in care te-ai nascut isi pune amprenta inclusiv asupra felului in care te hranești. Influentele astrale au un rol si in fixarea preferintelor culinare.

 Berbec

Cum mananca Berbecul: repede, in graba, fara prea mult ceremonial; uneori, este prea grabit chiar si pentru a se aseza la masa;

Mancaruri preferate pentru Berbec: se spune ca doua  sunt preferintele Berbecului, in ceea ce priveste hrana: mancarurile de culoare rosie si condimentele. In prima categorie intra, bineinteles, tomatele rosii si produsele pe baza de rosii (ketchup, suc de rosii, bulion), dar si ardeiul iute de culoare rosie si, mai ales, carnea cu aceasta nuanta. Astfel, le este recomandata carnea de vita. In ceea ce priveste condimentele, Berbecul le prefera indeosebi pecele iuti: boiaua, piperul sau hreanul fiind mereu apreciate. In ceea ce priveste fructele, amintim merele rosii, ciresele, visinele sau coacazele. Si, bineinteles, pepenele verde, apreciat tocmai pentru miezul sau… rosu.

Unde mananca Berbecul: nu prea conteaza locul; fiind grabit, nu e deloc atent la decor, asa ca il vedem de multe ori pe berbec mancand un sandvis, in timp ce face si altceva, sau poposind la cate un fast-food, pentru ca apoi sa infulece in drumul spre casa  Acasa, nu mananca neaparat la masa, ci uneori se plimba cu mancarea prin toata casa.

 

Taur

Cum mananca Taurul: cu pofta, cu inghitituri mari, lacome; la un Taur se poate observa cel mai bine placerea de a manca.

Mancaruri preferate pentru Taur: meniuri satioase, bazate in special pe carne. Prajituri grele, precum cele turcesti, imbibate cu miere.  Apoi, trebuie tinut cont de faptul ca Taurul e o zodie de pamant si are nevoie, in meniul sau, de cartofi, morcovi, ciuperci sau arahide. Taurii sunt deschisi si unor experiente culinare mai deosebite, stind sa aprecieze feluri de mancare mai sofisticate, gatite de un bucatar expert. Pe de alta parte, atunci cand le este foame, pot sa manance orice, important fiind sa fie ceva de mancare.

Unde mananca Taurul: si pentru aceasta zodie, conteaza in primul rand mancarea, nu locul in care o servesc. Daca le e foame, pot sa manance acasa, inmasina, pe strada sau la birou – chiar nu conteaza. In acelasi timp, le plac si localurile rafinate, unde sunt serviti de chelnerite sexy cu mancaruri gatite de maestri bucatari.

Gemeni

Cum mananca Gemenii: des, repede si, de cele mai multe ori, vorbind cu celelalte persoane aflate la masa. Daca e singur, eventual o sa dea un telefon sau macar va aprinde televizorul sau radioul, ca sa auda o voce.

Mancaruri preferate pentru Gemeni: Despre Gemeni s epoate spune ceea ce se spune in general despre chinezi: mananca orice. si, in general, cate putin din fiecare. Le place ca masa sa fie incarcata cu diferite specialitati, chiar daca nu se vor atinge decat de jumatate dintre ele. Chiar si daca isi fac un sandvis, nu vor pune un singur tiop de carne, ci vor combina pateul de pui cu un salam de vita si un muschi de porc. In ceea ce priveste salatele, sunt in stare sa serveasca, la acelasi fel, legume asortate si muraturi tot asortate. Diversitate sa fie!

Unde mananca Gemenii: Oriunde, ideea de baza e ca masa sa nu fie mereu servita in acelasi loc. Vor sfarsi prin a se plictisi de acelasi decor pana intr/atat incat o sai le piara pofta de mancare. Il poti face fericit pe un Geaman daca explorezi cu el toate restaurantele, bufetele, fast-food-urile si gradinile de vara dintr-un oras.

 Rac

Cum mananca Racul: le place sa manance, un stomac plin oferindu-le senzatia de siguranta si incredere in sine; mananca destul de tacticos, fara sa se grabeasca;

Mancaruri preferate pentru Rac: Iubesc produsele lactate. De obicei, de la masa lor nu lipsesste branza, iar desertul poate fie format, de multe ori, din iaurt sau smantana. De asemenea, consuma frecvent lapte. Le plac si alte mancaruri pe care obisnuiau sa le savureze in copilarie. Pentru ei, cuvintele mancare ca la mama acasa chiar au sens. Tocanita pe care o gatea mama e mai buna decat orice fel de mancare din lume. In plus, le place sa gateasca, sa experimenteze pe plan culinar. si, ca oricarui bucatar, le place sa le fie laudata mancarea.  In general, consuma multe lichide.

Unde mananca Racul: acasa. Racul e cea mai familista si casnica zodie si nu se dezminte nici atunci cand vine vorba de mancare. Confortul caminului propriu si mesele luate in familie reprezinta tot ceea ce isi doresc.

Leu

Cum mananca Leul: se hranesc atunci cand le este foame, fara sa aiba ore fixe pentru principalel mese ale zilei. In general, nu pierd mult timp nici cu gatitul, nici cu mancatul.

Mancaruri preferate pentru Leu: Pentru un Leu, un fel de mancare trebuie sa indeplineasca doua conditii: sa fie consistent si, pe cat posibil, sofisticat. Ii place sa isi cumpere mancaruri si bauturi scumpe, astfel ca Leii sunt cei care isi cumpara cel mai frecvent icre negre sau coniacuri fine sau vinuri vechi. Organismul lor de foc e inzestrat cu un metabolism de invidiat: ard repede caloriile si, datorita acestui fapt, nu trebuie sa isi faca mari probleme in ceea ce priveste dietele.

Unde mananca Leul: unde se afla atunci cand le este foame; conteaza indeplinirea necesitatii, nu locul in care aceasta se desfasoara;

Fecioara

Cum mananca Fecioara: cu grija pentru sanatatea propriului organism;  au ore fixe la care servesc masa si obiceiuri alimentare pe care incearca sa le respecte intotdeauna;

Mancaruri preferate: reprezentantii acestei zodii prefera felurile sanatoase. Au grija ce mananca, iar atunci cand cumpara ceva, verifica pe eticheta termenul de garantie si incearca sa depisteze prezenta e-urilor si a altor substante periculoase. Au o alimentatie bogata in fructe si legume si sunt mari adepti ai salatelor, precum si ai sucurilor naturale. Uneori, tin post, astfel ca majoritatea Feciorelor cunosc diferite retete de mancaruri faira carne. Li se intampla frecvent sa urmeze o dieta, pentru a se mentine in forma si pentru a arata bine.

Unde mananca Fecioara: acasa, la masa, punand mare pret pe ora de inceput a mesei. Reprezentantii acestei zodii se enerveaza daca aceasta nu este respectata, senzatia de foame facandu-i  suparaciosi.