Pregatiri pentru COMEMORAREA parintelui ARSENIE BOCA la MANASTIREA PRISLOP

Cateva ZECI DE MII DE PELERINI din toata tara, dupa modelul anilor trecuti, sunt asteptati sa ia parte la MANIFESTARILE RELIGIOASE organizate pe 28 noiembrie la MANASTIREA PRISLOP, din judetul Hunedoara, cu prilejul comemorarii a 26 de ani de la MOARTEA PARINTELUI ARSENIE BOCA, supranumit de credinciosi “SFANTUL ARDEALULUI”.

“Ca in fiecare an, va fi oficiata o slujba arhiereasca la Manastirea Prislop. Vor fi acolo Preasfintitul Parinte Gurie — episcopul Devei si Hunedoarei, precum si alti ierarhi ai bisericii”, a declarat joi, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Episcopiei Devei si Hunedoarei, parintele Gabriel Miricescu.

Sfanta Liturghie si parastasul vor fi oficiate, cel mai probabil, in altarul in aer liber, ce este ridicat langa biserica Manastirii Prislop, astfel incat toti credinciosii prezenti la acest eveniment religios sa poata participa la slujba.

CITESTE SI: ICOANA IZVORATOARE DE MIR CU CHIPUL LUI ARSENIE BOCA, DE LA SEMLAC, A FOST FURATA

In ceea ce priveste autoritatile judetene, acestea au luat in calcul prezenta unui numar mare de pelerini la comemorarea parintelui Arsenie Boca. Chiar daca la drumul care urca spre Prislop au inceput primele lucrari de modernizare, acestea vor permite accesul spre manastire fara prea mari probleme pentru credinciosi.

“Se executa lucrari la drumul spre Manastirea Prislop, dar nu sunt de masura sa impiedice accesul pelerinilor sau turistilor catre acest lacas de cult. Ne vom pregati, ca de fiecare data, cu temeinicie, impreuna cu Institutia Prefectului, Politia si Jandarmeria, pentru a putea asigura un trafic relaxat”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Adrian David.

CITESTE SI: CE CRED ROMANII DESPRE PARINTELE ARSENIE BOCA – SONDAJ

Presedintele CJ Hunedoara a mai spus ca principalele lucrari de modernizare ale drumului spre Manastirea Prislop vor incepe anul viitor, iar atunci va propune ca acestea sa se desfasoare pe parcursul serii si al noptii, astfel incat sa nu fie probleme in ceea ce priveste accesul cu autovehiculele spre zona lacasului de cult.

Pe de alta parte, autoritatile cauta solutii pentru stoparea comertului ilegal ce se desfasoara pe marginea drumului, in apropierea manastirii.
Supranumit “Sfantul Ardealului”, parintele Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic roman al secolului XX. Parintele a trecut la cele vesnice pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia, judetul Prahova, si a fost inmormantat la Manastirea Prislop.