Pregatirile de Boboteaza au inceput! Arhiepiscopia Tomisului va imparti 120.000 de sticle cu agheasma

Bisericile din Romania sunt in febra pregatirilor de Boboteaza. La Constanta, 120.000 de sticle cu apa sfintita va fi impartita credinciosilor de Arhiepiscopia Tomisului, cu 20.000 de litri mai mult decat anul trecut.

Sticlele cu agheasma vor fi impartite credinciosilor pe 6 ianuarie, dupa slujba. Peste 60 de voluntari, credinciosi sau elevi la Teologie, s-au aflat inca de ieri seara la Catedrala Sfintii Apostoli Petru si Pavel pentru a da o mana de ajutor la etichetarea manuala a sticlelor cu apa sfintita.

„Etichetarea a inceput de ieri dimineata si probabil o sa dureaze si maine toata ziua”, a spus Calin Gavrilas, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Constanta.

Dupa slujba de duminica, cele 120.000 de sticle vor fi umplute cu ajutorul pompierilor, care vor aduce sase tone de apa cu autocisternele. 

Duminica, dupa procesiunea carelor pe strazile orasului, sticlele vor fi impartite pe faleza cazinoului. Luni, vor fi aruncate in apa marii trei cruci, pentru care sunt asteptati sa se intreaca multi inotatori, de vreme ce va fi cald afara.

Botezul Domnului sau Boboteaza este sarbatorit pe 6 ianuarie, cand ar trebui sa fie cea mai friguroasa perioada din an, care a dat nastere expresiei “Gerul Bobotezii”. Anul acesta nu vom avea parte de frig de Boboteaza, temperaturile fiind pozitive.

In multe locuri din tara, curajosii se vor arunca in apa raurilor, lacurilor sau chiar in Marea Neagra, sa prinda crucea aruncata de preoti si sa aiba un an bun.

Foto: cugetliber.ro