Preliminarii CE 2018 / Handbal feminin: Victorie uriașă obținută de tricolore în fața Rusiei

Naționala de handbal feminin a României a obținut o victorie uriașă, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj, în fața Rusiei, scor 26-25. Meciul a contat pentru preliminariile Campionatului European din acest an care va fi găzduit de FranțaTricolorele şi-au luat astfel şi revanşa după înfrângerea de miercuri suferită la Togliatti, scor 25-30.

În primele două partide din grupa a 4-a, tricolorele au învins Austria, cu 36-25, şi Portugalia, cu 32-16. După meciul cu Rusia, fetele lui Martin Ambros vor mai întâlni Austria (31 mai) şi Portugalia (3 iunie). Tricolorele sunt, în proportie de 99 la sută, calificate la Europenele din Franța, fiind pe primul loc în grupa a 4-a preliminară, cu 6 puncte acumulate după 4 jocuri.

În cealaltă partidă din grupă, Austria a dispus, sâmbătă, pe teren propriu, de echipa Portugaliei, cu scorul de 29-24. După patru etape, clasamentul grupei a 4-a este următorul: 1. România 6 puncte, 2. Austria 6, 3. Rusia 4, 4. Portugalia 0.

Primele două clasate din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la Campionatului European. Turneul final se va disputa în Franţa, între 29 noiembrie și 16 decembrie 2018.

Naţionala României a efectuat o modificare în lot pentru partida retur cu Rusia, contând pentru preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2018. Astfel, Valentina Ardean-Elisei, accidentată, a fost înlocuită cu Elena Cristina Florică, jucătoare adusă de la Vâlcea.

În rest, antrenorul Ambros Martin a mizat pe aceeaşi echipă cu care a evoluat la Togliatti, meci pierdut cu 30-25. O modificare în echipă a efectuat şi Evgeny Trefilov, care a înscris pe foaia de joc şi al treilea portar, pe Elena Utkina.

Citește și: PRELIMINARII CE 2018 / HANDBAL FEMININ: RUSIA A PUS LA PUNCT ROMÂNIA

România vs Rusia 26 – 25 (15-12)
Pentru România au marcat: Buceschi 6 goluri, Dragut 4, Neagu 4, Chiper 4, Pintea 3, Băcăoanu 2, Oltean 1, Udriştoiu 1, Florica 1.

România: Dedu, Dumanska – portari; Udriştioiu, Pristăviţa, Buceschi, Neagu, Florica, Laslo, A.M. Popa, L. Popa, Pintea, Băcăoanu, Zamfirescu, Bazaliu, Chiper, Drăguț.

Rusia: Kalinina, Trusova, Utkina – portari; Kuznetsova, Matlashova, Dmitrieva, Samokhina, Makeeva, Vedekhina, Sabirova, Managarova, Maslova, Frolova, Snopova, Barkalova, Makina.

Sursa foto: prosport