PRELIMINARII CM 2018: MUNTENEGRU v ROMANIA 1-0 (0-0) / DASVIDANIYA RUSIA! Declaratia halucinanta a lui DAUM

Nationala ROMANIEI va infrunta reprezentativa MUNTENEGRULUI, luni seara cu incepere de la ora 21.45, intr-un meci decisiv pentru calificarea la barajul pentru Cupa Mondiala gazduita de Rusia in 2018. Partida dintre  MUNTENEGRU si ROMANIA va fi transmisa de TVR 1.

UPDATE 2: Tricolorii au spulberat orice dubiu în privinţa locului 2 în grupă, la care speram să ne ducă jocul rezultatelor, plus victorii pe linie în cele 3 meciuri care rămăseseră. Cu toate acestea, Christoph Daum nu se gândeşte să plece. Selecţionerul naţionalei susţine că ar vrea să construiască o echipă nouă pentru EURO 2020.

”Trebuie să construim o echipă nouă şi am văzut câteva faze bune în meci. Până se vor adapta jucătorii la un nivel bun, avem nevoie de o echipă nouă. Am văzut progres. Am fost foarte motivaţi, dar nu ne-am putut crea ocazii de gol.

Cred că fiecare meci e foarte important. Acasă, la primul meci, am avut probleme. Am avut penalty, nu am putut marca. Echipa trebui reînnoită, trebuie să văd jucători tineri pe care nu i-am văzut până acum. Şi după primul meci am început să aduc jucători noi, lucru care nu ne-a ieşit

Nu depinde de mine, nu iau această decizie. Contractul spune că dacă nu ne calificăm, se termină totul. Nu eu decid viitorul. Mă voi gândi, voi vorboi cu preşedintele FRF şi vom lua o decizie bună pentru fotbalul românesc.

E doar o întrebare de presă (dacă îşi dă demisia). Nimeni nu e vinovat pentru această calificare ratată. Trebuie să învăţăm din acest eşec, să devenim mai puternici. Să devenim mai buni şi să nu dăm vina pe cineva”, a declarat Christoph Daum pentru TVR 1.

Antrenorul german se plânge de modul în care a fost tratat pentru rezultatele din această campanie, dar spune că îi place să lucreze în România. Daum spune că va lua o decizie după ce se va consulta cu FRF:

Trebuie să discutăm despre EURO 2020. Am fost atacat într-un mod incredibil din multe părţi. E o plăcere să lucrez pentru România. Sunt supărat din cauza rezultatului, toată lumea vrea să livrezi un rezultat, dar îmi pare rău că nu am putut. Nu am răspunsul în privinţa demisie. Mă voi consulta cu FRF. Nu vreau să dau un răspuns infulenţat de moţii şi mă voi mai gândi”, a mai spus Daum. 

UPDATE 1Romania a ramas si fara ultima sansa de calificare la Cupa Mondiala din 2018 dupa ce a pierdut in Muntenegru, scor 1-0. In meciul ultimei sanse, Christoph Daum a adoptat o tactica ultradefensiva, iar jocul a fost unul cu adevarat penibil din partea fotbalistilor nostri.

Meciul cu Muntenegru este doar ultimul dintr-o serie in care am fost departe de fotbalul adevarat, iar in curand este posibil sa scapam de selectionerul Christoph Daum, cel mai bine platit antrenor din istoria nationalei. In minutul 75, Jovetic s-a desprins din marcajul lui Chiriches si a inscris cu o lovitura de cap singurul meci al partidei de la Podgorica.

Clasamentul grupei E arata astfel: 1. Polonia 19 puncte, 2. Muntenegru 16p, 3. Danemarca 16p, 4. Romania 9p, 5. Armenia 6p, 7. Kazahstan 2p.

Romania va mai disputa doua meciuri in aceste preliminarii, pe 5 octombrie cu Kazahstan pe teren propriu si pe 8 octombrie in deplasare in Danemarca.

STIRE INITIALA

Duelul dintre MUNTENEGRU si ROMANIA va avea loc pe Gradski Stadion, din Podgorica, iar tricolorii trebuie sa obtina cele trei puncte pentru a avea in continuare sanse de a prinde locul secund in grupa, cel care poate asigura calificarea la baraj.

CLASAMENTUL GRUPEI E:

1. Polonia 16 puncte

2. Muntenegru 13p

3. Danemarca 13p

4. ROMANIA 9p

5. Armenia 6p

6. Kazahstan 2p.

Din echipa noastra va lipsi Mihai Pintilii, suspendat pentru cumul de cartonase galbene, astfel ca selectionerul Christoph Daum va fi obligat sa efectueze unele modificari. Autorul golului victoriei din duelul cu Armenia, Alex Maxim, este favorit pentru a ocupa locul de titular ramas vacant dupa suspendarea capitanului de la FCSB. Antrenorul Romaniei nu-i va mai folosi contra Muntenegrului nici pe Alexandru Chipciu si Alexandru Baluta, in locul acestora urmand sa-si faca aparitia in primul unsprezece Razvan Marin si Adi Popa, informeaza Sportro.

In partida tur dintre ROMANIA si MUNTENEGRU rezultatul a fost egal, 1-1, in conditiile in care in ultimul minut al prelungirilor de pe Cluj Arena, Nicolae Stanciu a ratat o lovitura de pedeapsa.

MUNTENEGRU v ROMANIA (echipe probabile):

MUNTENEGRU: Petkovic – Zverotic, Savic, Tomasevic, Marusic – Vukcevic, Kosovic – Jankovic, Jovetic Vesovic – Beciraj. Selectioner: Ljubisa Tumbakovic.
ROMANIA: Tatarusanu – Benzar, Chiriches, Tosca, Ganea – Marin, Stanciu – Popa, Maxim, Stancu – Andone. Selectioner: Christoph Daum.

STADION: Gradski Stadion (Podgorica)
ARBITRI: Craig Thomson – David McGeachie si Alan Mulvanny. Rezerva: Kevin Clancy (toti din Scotia).

Sursa foto: PROsport