Preliminarii CM 2022. Armenia-România 3-2 / Ca într-un banc de la Radio Erevan. Video

Preliminarii CM 2022. România pierde pentru prima oară un meci în fața Armeniei după un joc slab făcut de tricolori, miercuri seară, la Erevan. Gazdele s-au impus cu 3-2 după un final de coșmar pentru România și acumulează 9 puncte din primele trei meciuri ale preliminariilor. România rămâne cu trei puncte după primele trei etape.

Update: „După un început ezitant al nostru, au reușit să marcheze ei. Apoi am revenit, dar când aveam nevoie de atitudine și personalitate, ne-am relaxat crezând că nu mai putem pierde. Am primit goluri pe situații pe care le-am prevăzut. Mi-e imposibil să înțeleg la ce altceva se gândesc jucătorii decât la fotbal atunci când sunt în teren.

Noi facem cu totul altceva decât pregătim. La fiecare minge lungă a lor, am stat cu emoții. E peste puterea mea de înțelegere. Greșim deși sunt noțiuni tactice pe care le discutăm înainte. E un moment negativ pentru toată echipa, e un semnal de alarmă, n-ai cum să faci faultul ăla când ai cartonaș galben (n.r. – referindu-se la roșul încasat de Pușcaș). Chiar și așa, în loc să fim calmi mai departe, să încercăm să stăm cât mai sus, noi am primit două goluri.

Mi-e greu să-i înțeleg în momentul în care ajung 1 versus 1 cu atacanții sau cu mijlocașii de bandă adverși și îi lăsăm să intre în interior, deși știm că nu trebuie. Cred că în seara asta au fost mai multe momente de blackout decât ce s-a întâmplat cu Macedonia. În vestiar, la final, le-am spus tot aceste lucruri. Parcă nu mai știau să joace fotbal pe final! Nu mai eram nici tehnici, așa cum se tot spune că suntem”, a declarat după meci Mirel Rădoi la ProX.

De asemenea, Rădoi a recunoscut la finalul înfrângerii cu Armenia că ia în calcul să demisioneze de pe banca naționalei. ”Noi, staff-ul, atât am putut în seara asta. Mi-e greu să cred ce va urma. Poate ceea ce încerc să discut cu ei nu ajunge clar la urechea lor. Pentru noi, staff-ul, e un semnal de alarmă dacă jucătorii nu răspund la indicațiile noastre. În momentul de față, am un impuls de demisie, îl am de când s-a terminat partida. Dar mai vreau să treacă o perioadă de timp ca să iau o decizie. Poate alți antrenori pot remedia lucrurile”, a mai spus Rădoi.

Știre inițială

Debandadă totală este expresia cea mai nimerită pentru a caracteriza jocul României din această seară. În apărare a fost o harababură de nedescris, relațiile de joc au fost inexistente, iar în ofensivă am marcat în urma unor faze care nu anunțau nimic.

Meciul dintre România și Armenia a avut un scenariu total diferit față de întâlnirea anterioară dintre cele două naționale, în campania anterioară pentru Mondiale, când tricolorii se impuneau pe același stadion cu un sec 5-0 printre marcatorii de atunci regăsindu-se Stanciu și Marin, prezenți și în această seară pe teren. Trebuie precizat că România a jucat atunci mai bine jumătate de meci în superioritate numerică.

Selecționerul Rădoi a schimbat mai bine de jumătate dintre titularii din partida cu Germania dar a trimis în teren o formulă cel puțin la fel de ofensivă ca în precedentele meciuri din acest debut al preliminariilor pentru Cupa Mondială din Qatar. În ciuda acestui fapt, România a făcut un joc slab în prima repriză a partidei de la Erevan. Elevii selecționerului Mirel Rădoi au fost lipsiți total de inspirație la construcție dar și la finalizare unde Man, Pușcaș și Maxim au făcut numeroase greșeli elementare.

Nici linia mediană nu a strălucit, Stanciu încercând, în două rânduri, vigilența portarului advers, însă execuțiile fotbalistului înregimentat la Slavia Praga au fost departe de cele reușite în ultima perioadă la echipa sa de club. În ciuda dominării cvasi-totale la majoritatea capitolelor (posesie, suturi la poarta și cornere), tricolorii au omis să puncteze pe tabela de marcaj. De cealaltă parte, gazdele au jucat precis în apărare și au contraatacat de fiecare dată când li s-a ivit ocazia, irosind și două oportunități importante la poarta apărată de Niță care a avut o intervenție similară cu cele reușite în partida cu Germania. Practic au demonstrat de ce, până înaintea acestei partide, acumulaseră 6 puncte din două partide.

Repriza secundă a început cu Armenia în atac, gazdele irosind o nouă ocazie importantă de a marca în poarta lui Niță. Însă în minutul 56, inevitabilul s-a produs și gazdele au reușit să deschidă scorul după o nouă șarjă pe contraatac a armenilor. Spertsyan, introdus după pauză în teren, a marcat cu un șut care a fost deviat de Toșca, intervenția lui Niță fiind inutilă, balonul lovind și bara înainte de a ajunge în poarta noastră. Armenii au continuat asaltul și Niță a ieșit din nou în evidență cu o intervenție salvatoare la lovitura de cap a lui Adamyan (61).

Un minut mai târziu, România dă primele semne de viață după ce Maxim driblează superb, Bancu trimite în fața porții și Cicâldău egalează și ne reaprinde speranța că putem obține maximum de puncte din acest meci. În minutul 66, Bancu vede un cartonaș galben și va fi suspendat pentru următorul meci.

În minutul 72, același trident al echipei noastre colaboarează de minune pentru o nouă reușită în poarta Armeniei. Maxim pasează pentru Bancu, acesta trimite o centrare în careu și Cicâldău înscrie din nou cu o lovitură de cap! Primele goluri la națională pentru fotbalistul de la CSU Craiova. Dar emoțiile continuă în această seară după ce, inexplicabil, Pușcaș îi pune gheata la gură unui adversar și vede direct cartonașul roșu lasându-ne în inferioritate numerică. Atacantul lui Reading urma să fie eliminat oricum pentru că avea deja un cartonaș galben.

Armenia s-a aruncat în disperare în atac pentru obținerea egalării, însă portarul Niță este din nou cel mai bun tricolor de pe teren. În minutele 82 și 83, fotbalistul în vârstă de 33 de ani are alte două intervenții nemaipomenite în fața jucătorilor adverși. Și Toșca are o intervenție salutară în minutul 84! Iar egalarea cade în minutul 85, când Armenia înscrie prin Haroyan dintr-o poziție clară de ofsaid la care brigada de arbitri din Letonia rămâne impasibilă și tabela indică scorul de 2-2! Mai mult, nou-intratul Crețu face un fault în careul lui Niță și Armenia obține un penalty! Pe care, din păcate, Barsegyan îl transformă, în minutul 89, trimițând cu mult calm lângă bară, în timp ce Niță a sărit în direcția opusă. Prelungirile sunt inutile și Armenia învinge România pentru prima dată în istorie și cu ”ajutorul” arbitrilor care au validat un gol marcat dintr-o poziție afară din joc. Însă acest lucru nu scuză prestația proastă a naționalei tricolore care rămâne cu trei puncte după primele trei meciuri, iar calificarea la baraj se îndepărtează încet dar sigur!

Armenia – România 3-2 (0-0)
Marcator: Spertsyan (56), Haroyan (86), Barsegyan (89-pen) / Cicâldău (62 și 72)

Armenia: Yurchenko – Hambartsmuyan, Calisir, Haroyan, Hovhannisyan – Barsegyan, Grigoryan, Muradyan (46 Spertsyan), Bayramyan – Karapetyan (46 Shagoyan), Briasco (46 Adamyan). Selecționer: Joaquin Caparros

România: Niță – Mogoș, Chiricheș, Toșca, Bancu – Stanciu (74 Tănase), Marin – Man (81 Crețu), Cicâldău (81 Mihăilă), Maxim (74 Keșeru) – Pușcaș. Selecționer: Mirel Rădoi.

Arbitru: Andris Treimanis. Asistenți: Haralds Gudermanis şi Aleksejs Spasjonnikovs (toți din Letonia).
Cartonașe galbene: Mogoș (24), Pușcaș (41), Maxim (59), Bancu (66)
Cartonaș roșu: Pușcaș (77)

La partida disputată pe arena Republican Vazgen Sargsyan din Erevan au asistat, în tribune, 4.300 de spectatori, adica 30% din capacitatea stadionului. În cele 4 meciuri directe anterioare, România nu a pierdut niciodată cu Armenia: 3 victorii, un egal și un golaveraj de 10-1.

Clasament Grupa J:

  1. Armenia 9 puncte (6-2)
  2. Germania 6 puncte (4-0) un joc mai puțin disputat
  3. Macedonia de Nord 3 (7-3) un joc mai puțin disputat
  4. Romania 3 (5-6)
  5. Islanda 0 (0-5) un joc mai puțin disputat
  6. Liechtenstein 0 (0-6) un joc mai puțin disputat.

În această seară, de la ora 21.45, vor mai avea loc alte două partide în grupa J: Germania – Macedonia de Nord și Liechtestein – Islanda.

Sursa foto: sport