Preliminarii CM 2022. România-Germania 0-1 / Lecția de ”germană” cu rezultat mincinos

Portarul Niță, cel mai bun tricolor de pe teren

Preliminarii CM 2022. După victoria cu emoții în fața Macedoniei, naționala României va înfrunta, duminică seară, cel mai dificil adversar din Grupa J, Germania. Elevii selecționerului Mirel Rădoi vor încerca să oprească ”Panzerele” lui Joachim Low, o misiune extrem de grea care va avea loc pe Arena Națională din Capitală. Partida va fi transmisă, în direct, de Pro Tv.

Update: Comparativ cu primul unsprezece trimis în teren în partida cu Macedonia de Nord, selecționerul Mirel Rădoi a efectuat 4 înlocuiri în primul „11”: au ieșit Burcă, Bancu, Fl. Coman și Dennis Man și au intrat Toșca, Mario Camora, I. Hagi și Mihăilă. Din păcate inspirația nu a mai fost punctul forte al tehnicianului de 40 de ani, fundașul naturalizat de la CFR Cluj greșind decisiv la reușita lui Gnabry din minutul 16.

Oricum, adversarul le-a predat tricolorilor o lecție de ”germană”, de fotbal veritabil, care s-a încheiat, din fericire pentru noi cu un scor mincinos, doar 1-0 în favoarea elevilor lui Joachim Low. Iar dacă Pușcaș sau Stanciu reușeau să egaleze la una dintre ocaziile irosite în final de meci cu siguranță am fi putut afirma fără teama de a greși că am asistat la un miracol veritabil!

Trei lucruri sunt clare după partida din această seară, Germania va câștiga la pas această grupă, cel mai bun om al României de pe teren a fost portarul Florin Niță și am avut noroc că am scăpat cu golaverajul neșifonat.

În celelalte partide disputate astăzi în grupa J, Armenia s-a impus cu un neverosimil 2-0 în fața Islandei, în timp ce Macedonia de Nord s-a distrat și și-a refăcut moralul în compania naționalei statului Liechtenstein, scor 5-0. Pentru tricolori urmează partida cu Armenia, miercuri 31 martie, la Erevan în compania unei formații care a obținut maximum de puncte după primele două meciuri din aceste preliminarii.

România – Germania 0-1 (0-1)
Marcator: Gnabry 16

România: 1. Niță – 4. Popescu, 6. Chiricheș, 3. Toșca, 22. Camora – 7. Stanciu, 18. Marin – 14. Hagi, 19. Tănase, 21. Mihăilă – 13. Keșeru

Rezerve: 12. Lazar, 16. Radu – 2. Mogoș, 5. Nedelcearu, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Maxim, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Bicfalvi, 20. Man, 23. Crețu. Selecționer: Mirel Rădoi

Germania: 1. Neuer – 13. Klostermann, 4. Ginter, 16. Rudiger, 23. Can – 21. Gundogan, 6. Kimmich, 8. Goretzka – 19. Sane, 20. Gnabry, 10. Havertz

Rezerve: 12. Leno, 22. Ter Stegen – 2. Max, 5. Tah, 8. Musiala, 9. Werner, 11. Younes, 14. Neuhaus, 18. Wirtz

Selecționer: Joachim Low

Știre inițială

Înafara lui Florinel Coman, accidentat în minutul 13 al partidei cu Macedonia de Nord, Rădoi are la dispoziție toți jucătorii. Din păcate fotbalistul de la FCSB va pierde restul sezonului, urmân să stea pe bară cel puțin două luni. Față de meciul de joi, primul 11 al tricolorilor va suferi câteva modificări importante în toate cele trei compartimente. Până la meciul retur din toamnă, Germania va avea un alt selecționer, Federația Germană anunțând că lui Joachim Low nu-i va fi prelungit contractul după EURO. Low nu poate miza pe 4 fotbaliști la meciul cu România: Niklas Sule (accidentat), Jonas Hofmann și Marcel Halstenberg (COVID-19), și Toni Kroos (accidentat).

“Când vorbim de naţionala Germaniei, aceste meciuri par a fi amicale înainte de un turneu final. Sper să putem crea surpriza şi să facem un rezultat bun, să speculăm spaţiile lăsate de ei, să nu fim doar un sparring-partner. Adversarul este mult mai puternic şi mult mai valoros decât noi. Sperăm să stăm cât mai sus cu apărarea. Dar în acelaşi timp e clar că atunci când stai sus cu apărarea apar zone libere şi adversarul îşi va crea ocazii. În momentul de faţă noi ne dorim să marcăm un gol mai mult decât adversarul, nu neapărat să terminăm la egalitate, 0-0, fiecare meci”, a declarat Mirel Rădoi, înaintea partidei cu nemții.

”România este o echipă diferită ca stil faţă de Islanda. Islanda este o echipă foarte defensivă, în timp ce România joacă mai mult pe atac, a marcat 12 goluri în ultimele sale patru jocuri. Defensiva noastră se va confrunta cu o provocare diferită duminică. România are mulţi jucători dotaţi tehnic, care ţin mingea la picior. Am fost foarte impresionat de mijlocul echipei României. Sunt foarte periculoşi în faţă şi au mari calităţi ofensive”, a spus Joachim Low în prefața disputei de la București.

România – Germania (echipe probabile):

România: Niță – Mogoș, Chiricheș, Nedelcearu, Camora – N. Stanciu, R. Marin, Cicâldău – Man, Pușcaș, Mihăilă. Selecționer: Mirel Rădoi.
Germania: Neuer – Klostermann, Ginter, Rudiger, Emre Can – Goretzka, Kimmich, Gundogan – Havertz, Gnabry, Sane. Selecționer: Joachim Low.

Arbitru: Clement Turpin. Asistenți: Nicolas Danos şi Cyril Gringore. Rezervă: Jerome Brisard (toți din Franța).
Stadion: Arena Națională (București).

Rezultatele înregistrate joi în Grupa J (prima etapă a preliminariilor):

România – Macedonia de Nord 3-2
Germania – Islanda 3-0
Liechtenstein – Armenia 0-1

Partidele de duminică din Grupa J (etapa a doua a preliminariilor):

Armenia – Islanda (ora 19:00)
Macedonia de Nord – Liechtestein (ora 21:45)
România – Germania (ora 21:45).

România va mai disputa încă o partidă în luna martie, la 31 martie, cu Armenia.

Clasament Grupa J:

  1. Germania 3 puncte (3-0 golaveraj)
  2. Romania 3 (3-2)
  3. Armenia 3 (1-0)
  4. Macedonia de Nord 0 (2-3)
  5. Liechtstein 0 (0-1)
  6. Islanda 0 (0-3).

La Campionatul Mondial din 2022 se califică direct primul loc din grupă, iar locul secund va disputa baraj.

Sursa foto: sport