Preliminarii CM 2022. România-Macedonia de Nord 3-2 / Emoții la debut. Video și declarații

Preliminarii CM 2022. Naționala României s-a impus, joi seară, în fața Macedoniei, scor 3-2, în prima partidă a tricolorilor în campania de calificare la turneul final al Cupei Mondiale care va fi găzduit de Qatar. Un succes obținut cu mari emoții după ce, la un moment dat, tricolorii conduceau cu 2-0 și partida de pe Național Arena părea rezolvată.

Update: „Chiar a fost un thriller. Ni s-a părut că totul e prea ușor, că totul merge bine, apoi ne-a trecut glonțul pe la cap. Într-un minut puteam irosi totul. Am întâlnit una adversar bun. Chiar țin să îl felicit pe Goran Pandev. Nu am văzut niciun jucător la vârsta asta să găsească spațiile libere așa repede, să protejeze, să nu piardă nicio minge. Felicitări pentru o astfel de carieră!

Este o seară de poveste pentru noi, mă bucur că e una fericită. Am avut o cădere totală în două minute. Vlad Chiricheș încerca să îi trezească, dar nu reacționau. Am trecut și eu prin momentul Middlesbrough și știu cum este. Mă bucur că ne-am revenit. Au urmat momente ca la box, chiar am zis pe bancă, nu se va termina egalitate, ori ei, ori noi”, a declarat Mirel Rădoi, la Pro X.

„Am fost în permanentă legătură cu jucătorii. Federația a pus camere pe stâlpii de la Mogoșoaia, am urmărit tot. Cei din staff știau principiile, discutasem lucrurile clar. Tocmai, luăm în calcul că se poate întâmpla orice. Meritul e al băieților și al staff-ului. Mă bucur că am ajuns alături de ei. Nu e meritul meu deloc, doar am ajutat.”, a declarat Mirel Rădoi, la Pro TV.

”Putem să sperăm cu Germania. În seara asta ne bucurăm de victorie. Aș fi semnat pentru o victorie înaintea meciului, recunosc. Gazonul este foarte, foarte bun. Chiar îi felicit. Dacă a lăsat de dorit cu Irlanda de Nord, acum a fost impecabil”, a mai declarat Mirel Rădoi la finalul partidei cu Macedonia de Nord.

Știre inițială

Însă n-a fost deloc așa, bâlbâielile din prima repriză, din defensiva condusă de Chiricheș, transformându-se în gafe veritabile în minutele 82 și 83 când oaspeții au marcat de două ori și au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.

Rezerva Ianis Hagi a reușit să înscrie golul victoriei într-o partidă în care România a arătat bine în multe momente ale jocului dar a demonstrat că are și foarte multe vulnerabilități, în special pe faza defensivă. Și, următorul meci are loc peste numai câteva zile împotriva Germaniei care a spulberat Islanda, scor 3-0, fără să tureze la maximium motoarele.

Naționala noastră a avut și o lovitură clară de la unsprezece metri la ultima fază din prima repriză când Tănase a fost faultat în careul advers dar brigada de arbitri din Portugalia n-a catadicsit să indice punctul cu var. Totuși sunt trei puncte importante obținute de elevii selecționerului Mirel Rădoi, care a fost alături de jucătorii săi în această seară, în vederea luptei pentru locul secund din grupă.

În minutul 13, Florinel Coman s-a accidentat și a fost înlocuit cu Mihăilă, o mutare inspirată ținând cont că internațional care îmbracă tricoul Parmei a marcat la debutul său pentru naționala mare a României. Dealtfel, toți cei trei marcatori ai tricolorilor au reușit să înscrie în premieră pentru naționala de seniori. În cel de-al treilea meci din Grupa J, Armenia s-a impus la limită, scor 0-1, în fața naționalei din Liechtenstein.

Următorul meci al tricolorilor va avea loc, duminică 28 martie, tot pe Național Arena, împotriva favoritei grupei, Germania.

România – Macedonia de Nord 3-2 (1-0)

Marcatori: Fl. Tănase 28, Mihăilă 50, Hagi 85 / Ademi 82, Trajkovski 83

România: Niță – Ov. Popescu, Chiricheș, Burcă, Bancu – Marin, Stanciu – Man, Fl. Tănase, Coman – Keșeru. Selecționer: Mirel Rădoi
Macedonia de Nord: Dimitrievski – Bejtulai, Musliu, Ristevski – Ristovski, Nikolov, Bardhi, Alioski – Elmas – Pandev, Nestorovski. Selecționer: Igor Angelovski.

Arbitru: Fabio Verissimo. Asistenți: Luis Campos, Bruno Rodrigues (toți din Portugalia)
Stadion: Arena Națională

Programul României în preliminariile Campionatului Mondial din 2022:

Etapa I (25 martie 2021): ROMÂNIA – Macedonia de Nord (3-2), Germania – Islanda 3-0, Liechtenstein – Armenia 0-1.

Etapa II (28 martie 2021): ROMÂNIA – Germania (21:45), Armenia – Islanda, Macedonia de Nord – Liechtenstein;

Etapa III (31 martie 2021): Armenia – ROMÂNIA (19:00), Germania – Macedonia de Nord, Liechtenstein – Islanda;

Etapa IV (2 septembrie 2021): Islanda – ROMÂNIA (21:45), Liechtenstein – Germania, Macedonia de Nord – Armenia;

Etapa V (5 septembrie 2021): ROMÂNIA – Liechtenstein (21:45), Islanda – Macedonia de Nord, Germania – Armenia;

Etapa VI (8 septembrie 2021): Macedonia de Nord – ROMÂNIA (21:45), Armenia – Liechtenstein, Islanda – Germania;

Etapa VII (8 octombrie 2021): Germania – ROMÂNIA (21:45), Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord;

Etapa VIII (11 octombrie 2021): ROMÂNIA – Armenia (21:45), Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania;

Etapa IX (11 noiembrie 2021): ROMÂNIA – Islanda (21:45), Armenia – Macedonia de Nord, Germania – Liechtenstein;

Etapa X (14 noiembrie 2021): Liechtenstein – ROMÂNIA (19:00), Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda.

Sursa foto: gsp