Preliminarii EURO 2020. România – Spania 1-2 (0-1) / Ibericii s-au impus, în 10 oameni, pe Arena Națională

Preliminarii Euro 2020. România a pierdut, pe Arena Națională, meciul cu Spania. Ibericii au condus cu 2-0, dar puteau să piardă, pe final, toate punctele. George Pușcaș și Florin Andone au ratat singuri cu portarul. S-a terminat 2-1 pentru spanioli, care au terminat meciul în 10. Spania este lider în clasament, cu 15 puncte din tot atâtea posibile, iar “tricolorii” au coborât de pe trei pe patru, ei având şapte puncte.

Sergio Ramos a înscris pentru Spania, în minutul 29 al confruntării cu România, de pe Arena Națională. Fundașul central legitimat la Real Madrid a înscris din penalty, învingându-l pe Tătărușanu cu un șut plasat. După gol, Ramos a celebrat provocator în fața galeriei României și a primit cartonaș galben.

Lovitura de la 11 metri acordată de arbitru a venit în urma unui fault comis de Ciprian Deac, în interiorul careului. La prima fază ale reprizei secunde, Spania a reușit să majoreze avantajul de pe tabelă. Jordi Alba l-a găsit excelent pe Paco Alcacer în careu, care a reluat cu ușurință în plasa porții lui Tătărușanu, nefiind marcat de vreun adversar.

Intrat în minutul 56, în locul lui Keșeru, Florin Andone a marcat în minutul 59. Romario Benzar a trimis o centrare bună în careu, Pușcaș a recentrat cu capul, iar Andone, proaspăt transferat la Galatasaray, a trimis în poarta lui Kepa. Pentru Florin Andone este primul gol la naţionala mare într-un meci oficial.

După o minge recuperată în propria treime, George Pușcaș a fost lansat excelent în jumătatea adversă și a sprintat cu viteză, trecând de Sergio Ramos. Diego Llorente l-a faultat pe atacantul român la marginea careului și a văzut cartonașul roșu. În urma loviturii libere obținute, de la aproximativ 18 metri, Ianis Hagi a trimis în Romario Benzar aflat în zidul spaniolilor.

Cel mai bun jucător român din prima repriză a meciului cu Spania a fost Ciprian Tătăruşanu. Portarul a avut şapte intervenţii salvatoare în faţa ibericilor, câteva dintre ele venind din situaţie unu contra unu.

România vs Spania 1-2 (0-1)

Marcatori: Florin Andone (59) / Sergio Ramos (29), Paco Alcacer (48)

România (5-3-2): Tătăruşanu – Benzar, Nedelcearu, Chiricheş, Grigore, Toşca – Deac (71′ Maxim), Marin, Stanciu (63′ I. Hagi) – Keşeru (56′ Andone), Puşcaş.

Spania (4-3-3): Kepa – Jesus Navas, Ramos, Llorente, Alba – Fabian Ruiz, Busquets, Saul – Rodrigo (71′ Oyarzabal), Alcacer (84′ Hermoso), Ceballos (76′ Sarrabia).

Meciul s-a disputat cu tribunele pline, biletele fiind epuizate în urmă cu câteva zile.

În celelalte două meciuri din grupă, Suedia a învins în deplasare cu scorul de 4-0 naţionala Insulelor Feroe (goluri Isak ’12, ’15, Lindelof ’23, Quaison ’41) şi Norvegia s-a impus acasă în faţa selecţionatei Maltei, scor 2-0 (Berge ’34, King ‘45+1 – penalti).

Spaniolii au rămas neînvinşi în actuala campanie de calificare şi conduc în clasamentul grupei, cu 15 puncte (cinci victorii). Suedia ocupă locul doi, cu 10 puncte, Norvegia este pe trei, cu 8 puncte, iar România ocupă poziţia a patra, cu 7 puncte. Pe locul 5 se află Malta – 3 puncte, iar ultima clasată este Insulele Feroe, echipă care nu a obţinut niciun punct.

Etapa următoare a grupei F programează, duminică, partidele Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00) şi Suedia – Norvegia (ora 21:45).

Sursa foto: twitter / uefa