Premieră în România. Un copil mușcat de un câine va fi despăgubit cu o sumă uriașă

Un copil care a fost mușcat de un câine în timp ce se afla în curtea spitalului din Târgu Bujor, județul Galați, în urmă cu trei ani, va fi despăgubit de primăria din localitate, în urma deciziei Tribunalului Galați, informează mediafax.ro.

Fetița de opt ani a rămas cu o cicatrice în zona coapsei, după ce a fost mușcată de câine, iar magistrații Tribunalului Galați au decis, în premieră națională, că despăgubiri să primească atât copilul, cat și părinții, aceștia primind daune morale.

Hotărârea magistraților nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 30 zile de la comunicare. Astfel, Tribunalul Galați a decis să despăgubească victima cu suma de 10.000 de euro, daunele urmând să fie plătite de primăria și edilul din Târgu Bujor, iar părinții victimei primesc daune morale de 1.000 de euro.

“A obligat în solidar primarul la plata despăgubirilor. În plus, s-a creat un precedent pentru că s-au dat despăgubiri și părinților, nu doar victimei. Este o premieră națională, până acum instanțele nu susțineau prejudiciul indirect. Eu am ajuns reprezentantul familiei după ce am fost contactată de o asociație care ajută persoanele mușcate de câinii fără stăpân”, a declarat avocatul victimei, Carmen Bordei.

Citește și: GHEAȚĂ CU EXCREMENTE UMANE PUSĂ ÎN VÂNZARE ÎN BUCUREȘTI ȘI ALTE ORAȘE MARI DIN ROMÂNIA

Potrivit avocatului, părinții fetiței ar putea să atace decizia, mai ales că problemele de sănătate ale copilei nu au fost rezolvate.

“Părinții ar putea să decidă să atace decizia. Este decizia lor. Fetița are mari probleme, cicatricea este permanentă. Copilul are probleme de comportament, s-a schimbat de atunci, nu mai merge singură la școală. A avut câteva intervenții chirurgicale, iar o comisie a stabilit că mai are nevoie de proceduri medicale”, a mai spus Bordei.

Incidentul a avut loc în septembrie 2015, în curtea spitalului din localitatea gălățeană Târgu Bujor. Fata, care atunci avea cinci ani, era internată pentru o răceală și a fost mușcată de un câine fără stăpân aflat în curtea unității medicale.

Sursă foto: realitatea