Premiera in sistemul medical. La Institutul Parhon a fost inaugurata prima sala de sport pentru persoane suferinde de obezitate

Ministrul Sanatații, Nicolae Banicioiu, si ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, au inaugurat luni, la Institutul Național de Endocrinologie “C. I. Parhon”, prima sala de sport realizata in scopul dezvoltarii si recuperarii sportive, destinata in special persoanelor suferinde de obezitate.

“Fiind si un eveniment special prilejuit de Ziua Mondiala a Sanatații, am concretizat un proiect mai vechi intre Ministerul Sanatații si Ministerul Tineretului si Sportului, acela de a incepe sa dam in folosința cate o sala de sport in spitalele din Romania care au nevoie. Am inceput de data aceasta cu Parhon. Daca doamna ministru Szabo ne ajuta si pe viitor vom continua seria dotarilor de acest gen si cu alte spitale din Capitala si din țara, si cred ca eu ca este in beneficiul pacienților de aici. Sper sa fie si in beneficiul personalului si e un indemn catre un mod de viața mai sanatos, un mod de a-i educa pe copii ca trebuie sa faca miscare, cum ziceam, 30 de minute minim pe zi de miscare inseamna o viața mult mai sanatoasa si mult mai echilibrata”, a declarat ministrul Nicolae Banicioiu la taierea panglicii primei sali de sport realizata intr-un spital, citat de Agerpres.

El a spus ca se doreste ca la nivel național sa se introduca in scolile din Romania ore suplimentare de miscare.

Ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, a declarat ca deschiderea salii de sport de la Institutul Parhon se inscrie intr-o campanie care se doreste a fi derulata la nivel național, si anume, “cea de educație prin sport”.

“Sportul nu inseamna doar stil de viața sanatos, ci inseamna si o parte din educație, ceea ce ne formeaza pe noi ca oameni. Acum una dintre prioritațile noastre si ale domnului ministru, cand a fost la noi, la Ministerul Tineretului si Sportului, a fost sa avem cat mai multe ore de sport in scoala”, a afirmat ministrul Gabriela Szabo.

Citeste si: Spitalul “Foisor” din Bucuresti, extins cu un corp nou

Ea este de parere ca sportul trebuie sa devina o prioritate nu doar in scoli, ci si in mediul universitar.

“Trebuie sa umblam la educație. Prin educație putem constientiza populația ca trebuie sa faca sport. Daca ne uitam astazi pe statistici la nivel național, 60% din populația Romaniei nu practica niciun fel de exercițiu fizic, deci este foarte mult de munca iar rezultatele in sport nu se vad de azi pe maine, se vor vedea in timp”, a mai spus ministrul Tineretului.

Sursa foto: looms.ro