Premiera in SUA: Obama numeste o FEMEIE DE CULOARE ministru al Justitiei

Presedintele BARACK OBAMA a ales pentru prima data in istoria Statelor Unite o FEMEIE DE CULOARE, Loretta Lynch, procuror la New York, sa ocupe postul de ministru al justitiei, a anuntat vineri Casa Alba.

OBAMA va face acest anunt sambata la Casa Alba in prezenta dnei Lynch si a lui Eric Holder, numit in 2008 de Barack Obama, noteaza AFP. Holder, primul AFROAMERICAN numit in acest post, si-a anuntat demisia la sfarsitul lunii septembrie.

Citeste si: BARACK OBAMA A FELICITAT POPORUL UCRAINEAN PENTRU SCRUTINUL PARLAMENTAR SI I-A AVERTIZAT PE INSURGENTI SA NU ORGANIZEZE ALEGERI PARALELE

Dna Lynch, a carei numire trebuie validata de Senat, este descrisa de Casa Alba ca un procuror “puternic si independent”.

Loretta Elizabeth Lynch are 55 de ani si din 2010 este procuror federal in districtul newyorkez Brooklyn, un post pe care l-a ocupat deja intre 1999 si 2001 sub presedintia lui Bill Clinton. Ea are experienta in drepturi civice si in dosare privind fraude corporatiste.

Absolventa de drept a prestigioasei Universitati Harvard, dna Lynch si-a inceput cariera intr-o firma de avocatura din New York inainte de a fi numita in districtul Est din New York. Intre 2002 si 2007, ea a fost consilier special al procurorului Tribunalului Penal International pentru Ruanda (TPIR).

ADMINISTRATIA OBAMA ESTE CEA MAI PERICULOASA PENTRU MASS-MEDIA DIN ISTORIA SUA