Premiera! Legitimatii pentru preoti si maicute. Uite cum vor arata!

Preotii, calugarii si maicutele care slujesc in lacasele de cult din judetul Suceava vor avea legitimatii. Decizia a fost luata de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor (ASR) pentru a preveni aparitia falsilor preoti si calugari, care prin ceea ce fac ar aduce atingere imaginii Bisericii.

Masura va fi aplicata intreg personalului clerical si monahal al Bisericii Ortodoxe. Forma legitimatiei pe care o vor purta preotii, calugarii si calugaritele din Suceava a fost decisa saptamana trecuta, la sedinta Permanentei Centrului Eparhial Suceava.

Legitimatiile vor avea un numar, o fotografie, numele si prenumele preotului/calugarului/calugaritei, parohia, seria cartii de identitate si viza IPS Pimen (foto). Legitimatia trebuie vizata anual, pe verso. Actele contin si elemente de siguranta, care le fac greu falsificabile.

Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a atentionat politistii si jandarmii din judet sa ceara legitimatiile tuturor celor care poarta vesminte preotesti si pretind ca fac parte din personalul clerical sau monahal al ASR.

Foto: Monitorul de Suceava