Premieră. O unitate de poliție din UK a vândut 295 de monede Bitcoin confiscate

O unitate de poliție din comitatul Surrey a devenit prima din Marea Britanie care a confiscat și vândut monedele Bitcoin descoperite în timpul unei anchete penale.

Conform Financial Times, poliția din Surrey a confiscat 295 de monede Bitcoin în octombrie anul trecut, după ce a arestat un cetățean leton numit Seregjs Teresko, care a fost condamnat pentru spălarea banilor și condamnat la nouă ani de închisoare.

Poliția a vândut activele în urma unei ședințe de judecată care a avut loc la momentul respectiv. Pe baza datelor din indexul prețurilor Bitcoin de la CoinDesk, valoarea unui Bitcoin a fost de aproximativ 5.000 de dolari la acea dată, cu puțin timp înainte de a crește până la nivelul maxim de aproape 20.000 de dolari în decembrie.

Citește și: BITCOIN REVINE LA VALOAREA DE PESTE 7.000 DE DOLARI

O instanță locală a decis, joi, că unitatea de poliție din Surrey are dreptul de a comercializa  monedele Bitcoin confiscate de la Teresko, notează FT. Unității de poliție îi este permis să păstreze 18,8% din încasări – aproximativ 273 000 lire sterline – care vor merge spre bugetul său operațional.

Raportul descrie modul în care, după ce a obținut cheia privată a infractorului din Letonia, forța polițienească și-a înființat ulterior propriul portofel digital și a folosit, potrivit sursei citate, un schimb de crypto monede din străinătate pentru lichidarea activelor, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de dolari.

Acestă știre vine într-un moment în care agențiile de aplicare a legii din Marea Britanie își îmbunătățesc cunoștințele despre crypto monede în cadrul eforturilor de a investiga mai bine crimele care implică tehnologia, precum și de a profita mai ușor de aceste active.

Parteneriatul de cercetare N8 Policing Research din Marea Britanie a anunțat că intenționează să sporească cunoștințele instituționale despre crypto monede în rândul oficialilor britanici de poliție prin intermediul unei inițiative largi de instruire.