Premierul britanic vrea sa introduca o noua masura menita sa ii descurajeze pe imigrantii din Anglia

ULTIMATUM pentru Vladimir Putin de la David Cameron

Premierul britanic David Cameron vrea sa introduca o noua masura intr-o lege care va fi facuta publica luni si care ii va afecta pe imigranti, informeaza The Telegraph, care citeaza publicatia Mail on Sunday.

Conform unor surse guvernamentale citate de publicatiile mai sus-amintite, premierul de la Londra a propus o metoda prin care spera ca imigrantii sa nu mai aplice pentru ajutoare sociale.

Astfel, David Cameron are de gand sa interzica tiparirea materialelor informative in limbi straine si vrea sa scape de traducatorii din institutiile care se ocupa de acest proces. Prin aceste masuri, premierul spera ca imigrantii care nu stiu limba nativilor nu vor mai aplica pentru ajutoare sociale si ii va incuraja pe cei prezenti deja in tara sa invete engleza.

Potrivit celor mai recente date oficiale, doar 5% dintre romanii din Marea Britanie primesc ajutoare sociale. Astfel, informatiile publicate pe site-ul guvernului de la Londra arata ca din totalul estimat de 120.000 de romani care locuiesc in acest moment in Marea Britanie, putin peste 5.000 sunt asistati social. Dintre acestia, cei mai multi, aproape 2.500, primesc pensie pe caz de boala, iar alte 1.500 de persoane – ajutor social.

Sursa foto: telegraph.co.uk