Premierul Chinei, primit de presedintele Basescu la Palatul Cotroceni

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, miercuri, cu premierul chinez Li Keqiang, care se afla intr-o vizita oficiala de trei zile in Romania.

Intalnirea dintre presedintele roman si premierul chinez este una de protocol, aceasta va dura aproximativ 40 de minute si vine la finalul vizitei in Romania a oficialului Chinei, intr-un context in care Traian Basescu a convocat ieri o sedinta CSAT chiar in ziua forumului.

Dupa fotografiile oficiale, Traian Basescu a declarat, in debutul intalnirii, ca Summit-ul de la Bucuresti este un pas inainte fata de cel de la Budapesta si si-a exprimat speranta ca relatiile dintre Romania si China se vor derula in trendul legislatiei Uniunii Europene.

“Vreau sa transmiteti mesajul meu de salut si de respect pentru presedintele Republicii Populare Chineze. Cred ca fata de Summit-ul de la Budapesta, cel de la Bucuresti este un pas inainte. Am convingerea ca relatiile dintre Romania China si tarile din Europa Centrala si de Est se vor desfasura in trendul legislativ al UE”, a declarat Traian Basescu.