DACIAN CIOLOS, chemat in Senat sa dea socoteala pentru evacuarea ANTENELOR

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a suplimentat, marti, ordinea de zi a sedintei de plen cu un punct in care a fost dezbatuta situatia posturilor de televiziune din trustul fondat de DAN VOICULESCU carora ANAF le-a cerut  EVACUAREA sediilor in termen de 5 zile.

Dupa mai multe luari de cuvant in favoarea postului ANTENA 3, atat de la PSD, cat si de la PNL si ALDE, CALIN POPESCU TARICEANU a supus la vot invitarea premierului DACIAN CIOLOS pentru a da lamuriri in plenul Senatului cu privire la actiunea ANAF.

CITESTE SI: ULTIMATUM: ANAF A MAI OFERIT CELOR DE LA ANTENA 3 CINCI ZILE PENTRU A EVACUA SEDIUL

Cu 70 de voturi “pentru”, 3 abtineri si 2 voturi “impotriva”, propunerea a fost votata, urmand ca DACIAN CIOLOS sa fie invitat oficial miercuri dimineata, inainte de sedinta de guvern, la sedinta de plen a Senatului, pentru a da explicatii.

Mai multi reprezentanti ai ANAF au descins, luni, in cladirile din strada Garlei 1B si din Soseaua Bucuresti-Ploiesti 25-27, unde isi desfasoara activitatea cele 5 televiziuni ale familiei Voiculescu – Antena 1, Antena 3, Antena Star, Euforia TV, Zu TV. Cladirile au intrat in proprietatea statului roman ca urmare a sentintei din 2014, cand Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

Instanta a decis recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro, cladirile in cauza urmand sa fie valorificate de ANAF, alaturi de alte bunuri ale familiei Voiculescu.

Prin diverse tertipuri avocatesti, cele 5 televiziuni au ramas in sediile lor pana in prezent. Luni, cei de la ANAF au anuntat ca sediile respective trebuie evacuate in termen de 5 zile.

“Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti, in calitate de organ de valorificare imputernicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului roman-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate si trecute in proprietatea privata a statului, libere de orice sarcini, in baza unei sentinte judecatoresti, a notificat astazi, 15.02.2016, in scopul evacuarii, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior mentionate (…)

Notificarea de evacuare s-a realizat in vederea punerii in executare a sentintei penale nr. 701/26.09.2013, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 888/A/08.08.2014, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a Penala”, se arata in comunicatul remis presei.

La scurt timp, postul Antena 3 si-a mobilizat toate vedetele si toti colaboratorii, printre care si politicieni de vaza, pentru a se apara. S-au rostit vorbe grele, jigniri si acuzatii grave la adresa tuturor celor care nu s-au raliat acestui demers, si au sustinut ca ANAF a procedat corect.

Sursa foto: antena3