CIOLOS, dupa intalnirea cu ISARESCU: Am discutat despre viziunea de DEZVOLTARE ECONOMICA pe termen MEDIU si LUNG. UPDATE

Premierul DACIAN CIOLOS se intalneste, marti, cu guvernatorul BNR, MUGUR ISARESCU. Intalnirea de la palatul Victoria apare in programul de marti al premierului si este anuntata pentru ora 13:00.

UPDATE 16.00 Premierul DACIAN CIOLOS s-a intalnit, marti, la sediul BNR, cu guvernatorul MUGUR ISARESCU, seful Executivului precizand ca au discutat despre “viziunea de DEZVOLTARE ECONOMICA pe termen MEDIU si LUNG”.

La intalnirea care a durat aproximativ doua ore au mai participat vicepremierul COSTIN BORC si ministrul de Finante, ANCA DRAGU.

“Am anuntat in urma cu o luna ca vrem sa lucram dincolo de implementarea programului de guvernare pe acest an, vrem sa lucram pe o viziune de dezvoltare economica pe termen mediu, pe termen lung. O sa avem discutii inclusiv cu partidele parlamentare pe acest lucru, pentru ca am vrea sa ajungem la ceva ce poate fi asumat la nivel national, fara sa avem pretentia ca noi o sa facem totul”, a declarat premierul Dacian Ciolos dupa intalnire.

El a adaugat ca a discutat pe aceasta tema cu guvernatorul BNR si cu economistul-sef al BNR, Valentin Lazea.

Intrebat daca la intalnire s-a discutat si despre legea darii in plata, Ciolos a precizat: “Nu am discutat, atat am discutat”.

 STIRE INITIALA

Printre subiectele discutate ar putea fi si Legea darii in plata, care a fost retrimisa in Parlament de presedintele Klaus Iohannis. BNR sustine ca programul Prima Casa instituie statului roman o dubla calitate, de “garant personal” si de “garant financiar” din perspectiva diferentierii clare a notiunii de “riscuri” si a celei de “pierderi”.

CITESTE SI:  PREMIERUL DACIAN CIOLOS SE VA INTALNI CU AMBASADORUL SUA HANS G. KLEMM

In acest context, daca institutia de credit nu poate acoperi pierderea ca urmare a darii in plata aceasta se poate indrepta impotriva Statului (drept de regres), solicitand acoperirea diferentei, arata BNR.

Sursa foto: gandul