Premierul DACIAN CIOLOS, solicitat sa intervina in conflictul de la OIL TERMINAL

Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie s-au adresat, joi, prim-ministrului Dacian Ciolos pentru a interveni intr-o problema de securitate energetica, noteaza Stiripesurse.

In adresa catre premier se arata ca desi „OIL TERMINAL”, companie in care statul detine peste 50% din actiuni, a inregistra in ultima perioada cresteri semnificative ale profitului, doi actionari minoritari intenteaza procese impotriva conducerii executive a companiei.

Procesele intentate de actionarii minoritari, „Broadhurst Investments Limited” si „Fondul Proprietatea SA” au fost respinse de instante, de unde reiese ca unicul scop al acestora a fost tergiversarea aplicarii hotararilor actionarului majoritar (statul roman).

CITESTE SI: LUCRATORII de la OIL TERMINAL picheteaza sediile Prefecturii Constanta si Guvernului

Sindicatele ii cer astfel lui Dacian Ciolos sa actioneze in vederea aplicarii maririi de capital decisa precum si sa-i elimine din Consiliul de Administratie al OIL TERMINAL pe reprezentantii celor doi actionari minoritari. Acestia cer de asemenea si si eliminarea de pe ordinea de zi a AGA privind numirea unui nou Consiliu de Administratie al OIL TERMINAL.

Sursa foto: ziua de constanta