Premierul Dăncilă și președintele Iohannis negociază la Palatul Cotroceni

Premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis au discutat să se întâlnească, joi, la Palatul Cotroceni, pe fondul crizei remanierii, să negocieze o soluție de compromis, au spus surse politice pentru știripesurse.ro.

Update: Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis. Întâlnirea a fost confirmată de Administrația prezidențială care a precizat că cei doi au discutat despre rezultatele referendumului și situația guvernării, ca urmare a ”schimbărilor atât de profunde” care s-au produs după scrutinul de duminică.

”Cei doi au discutat despre rezultatele referendumului și situația guvernării, discuțiile fiind necesare în urma schimbărilor atât de profunde care s-au produs în ultimele zile în urma scrutinului din 26 mai”, a transmis Administrația Prezidențială.

Știre inițială

Dăncilă și Iohannis caută o variantă care să convină ambelor Palate.

Iohannis vrea schimbarea unor miniștri și are nevoie de acordul lui Dăncilă în acest demers.  Dăncilă are trei ministere unde interimatul expiră în curând și are nevoie ca Iohannis să semneze decretele pentru noii miniștri.

De asemenea, știripesurse.ro mai anunță că șeful statului ar intenționa să refuze un vicepremier propus de șeful statului, iar Dăncilă are în vedere o remaniere mai largă sau chiar o restructurare a Guvernului în perioada următoare și are nevoie ca șeful statului să accepte mutările.

După intrarea lui Liviu Dragnea în închisoare, în PSD s-a stabilit să se adopte un nou mod de lucru, în coaliția de guvernare PSD-ALDE se vor stabili lunea viitoare o serie de reguli noi de colaborare și acum s-ar putea intra într-o nouă logică a relațiilor dintre Palatul Victoria și Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis și-a făcut un obicei din a critica activitatea Executivului, spunând că PSD a eșuat la guvernare, în timp ce premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe șeful statului că încearcă să blocheze activitatea Palatului Victoria și să schimbe un Guvern ales legitim.

Momentan, premierul i-a trimis șefului statului propuneri de numire în funcție a 4 miniștri:

Titus Corlățean (vicepremier pe relații strategice)

Ana Birchall (Justiție)

Fonduri europene (Roxana Mînzatu)

Natalia Intotero (Românii de pretutindeni)

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a cerut demiterea imediată a doi miniștri:

Carmen Dan (Interne)

Teodor Meleșcanu (Externe)

Carmen Dan și Teodor Meleșcanu au spus că nu demisionează și că premierul nu le-a cerut demisia.

Sursa foto: adevarul