Premierul francez Manuel VALLS: Acordul pentru SALVAREA GRECIEI arată că AXA FRANCO-GERMANA ESTE INDESTRUCTIBILA

ACORDUL PENTRU SALVAREA GRECIEI evidentiaza faptul ca ”AXA FRANCO-GERMANA ESTE INDESTRUCTIBILA, chiar si in momentele de tensiune”, iar echilibrul constructiei europene trece prin echilibrul relatiilor dintre aceste doua tari, este opinia premierului francez MANUEL VALLS, intr-un interviu acordat luni postului BFM TV, relateaza Agerpres.

CITESTE SI: ACORD pentru SALVAREA GRECIEI. Negocierile MARATON s-au incheiat

Europa si lumea au nevoie de STABILITATEA ACESTOR DOUA MARI ECONOMII, acestor doua mari democratii’, a adaugat Valls, criticandu-i apoi pe cei care sustin ca punctele de vedere diferite intre Paris si Berlin ar arata ca axa franco-germana nu functioneaza, iar decalajul dintre cele doua economii ar fi in crestere, el amintind ca si in interiorul coalitiei cancelarului ANGELA MERKEL au existat divergente cu privire la pozitia de adoptat fata de Grecia. Dar, in opinia lui Valls, ”Merkel este constienta de riscurile economice si politice ale unei iesiri a Greciei din zona euro”.

CITESTE SI: Declaratii contradictorii ale lui MERKEL si HOLLANDE cu privire la negocierile cu GRECIA

El a apreciat de asemenea ca una dintre lectiile acestei crize este ca ”GUVERNANTA ECONOMICA SI POLITICA” reprezinta un punct slab al Uniunii Europene si va fi nevoie ca in lunile urmatoare sa se ia initiative in aceasta directie.

Cat despre optiunile grecilor, Valls considera ca acestia NO DORESC DELOC SA IASA DIN ZONA EURO, iar prin votul de la referendumul de pe 5 iulie au intentionat sa dea premierului ALEXIS TSIPRAS un MANDAT DE NEGOCIERE CU CREDITORII INTERNATIONALI, dar si sa transmita un ”MESAJ DE ORGOLIU”.

CITESTE SI: ALEXIS TSIPRAS: Am purtat o BATALIE DURA pentru un acord care permite RECUPERAREA GRECIEI

*Sursa foto: rfi.ro