Premierul FRANTEI catre UNGARIA: Fiecare migrant trebuie sa fie tratat cu UMANISM

Primul ministru francez MANUEL VALLS a cerut vineri Ungariei sa “TRATEZE CU UMANISM” MIGRANTII care au ajuns la frontierele sale, afirmand ca nu pot fi acceptate nici ‘afirmatiile, nici atitudinea’ guvernului ungar si nici “sarma ghimpata” la granita, relateaza AFP.

“Este legitim ca tarile de la frontierele Uniunii Europene si spatiul Schengen sa ceara ajutor si sprijin pentru a PROTEJA SPATIUL SCHENGEN si frontierele. Dar poti fi socat la vederea acestor imagini cu femei la frontierele Europei. Fiecare migrant trebuie sa fie tratat cu respect. NU PUTEM ACCEPTA NICI AFIRMATIILE, NICI ATITUDINILE, NICI SARMA GHIMAPATA”, a insistat premierul francez.

“Si cu atat mai putin trierea IN FUNCTIE DE RELIGIE”, a adaugat Manuel Valls, in cadrul unei conferinte de presa, la Stockholm, cu omologul sau suedez Stefan Lofven.

El a facut aceste declaratii dupa ce a fost intrebat in legatura cu criticile in crestere fata de modul in care Ungaria gestioneaza fluxul de migranti — unul din statele europene cu linia cea mai dura fata de primirea refugiatilor.

CITESTE SI: GUVERN: CONSTRUCTIA UNUI GARD LA GRANITELE UNGARIEI CU VECINII SAI, NECONFORMA CU NORMELE UE

Mai multe tari, precum si ONU au criticat intransigenta politicii promovate de Budapesta si violenta excesiva exercitata de politia ungara la frontiera cu Serbia.

“Este important ca in Europa se ridica voci pentru a spune ca Europa este cu siguranta o piata unica (si) Schengen, dar ca Europa inseamna si valori. VALORILE CONTEAZA”, a subliniat Manuel Valls.

Premierul suedez a criticat, de asemenea, atitudinea Ungariei. “Putem discuta de modalitati de primire a refugiatilor, dar sa faci trierea si sa spui ca nu-i lasi sa intre pe musulmani este INACCEPTABIL”, a spus el.

Sursa foto: rador