Premierul GRINDEANU a gasit persoana vinovata de lipsa acuta a MEDICAMENTELOR

Premierul Sorin Grindeanu il acuza pe fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu de faptul ca, de 1 an de zile a stiut ca exista o problema legata de lipsa unor medicamente in Romania, insa nu a luat nicio masura pentru a rezolva situatia, informeaza jurnalistii de la Stirileprotv.ro.

Seful Guvernului a fost marti dimineata la sediul Ministerului Sanatatii pentru a discuta cu ministrul Florian Bodog “despre situatia pe care am gasit-o aici”, dar si despre investitii si alte proiecte. In opinia lui Grindeanu, cele mai importante puncte care ar trebui urmarite la Ministerul Sanatatii in perioada urmatoare sunt investitiile, spitalele regionale “si bineinteles tot ce inseamna problema medicamentelor”.

Premierul a declarat jurnalistilor stransi in fata sediului Ministerului Sanatatii – alaturi de ministrul Bodog – ca “lucrurile nu sunt foarte simple la Ministerul Sanatatii si sunt lucruri care treaneaza de ani de zile.” “Va dau un exemplu. Lipsa anumitor medicamente. Ministerul Sanatatii a fost notificat, daca nu ma insel, din ianuarie anul trecut. Anul trecut, pe lipsa anumitor medicamente, nu s-a luat nicio masura, s-au demarat acum toate procedurile, astfel incat tot ceea ce ati semnalat dumneavoastra, presa, pe anumite elemente, sa fie remediat. Mi se pare cea mai grava situatie.” – a spus Grindeanu.

Intrebat daca problema lipsei medicamentelor va fi rezolvata si in ceea ce priveste bolile rare, ministrul Sanatatii a confirmat “Inclusiv pentru bolile rare. Sunt medicamente care nu au fost aduse pe piata si in momentul de fata am demarat procedura. Stiti foarte bine ca in bugetul de stat am prevazut buget si pentru bolile rare.” a spus Florian Bodog.

Intrebat de corespondentul Pro TV Liliana Curea de ce nu mai functioneaza site-ul Ministerului Sanatatii www.medicamentelipsa.ro – unde pacientii putea reclama lipsa unui medicament si primeau raspuns in cateva zile – premierul Grindeanu a continuat criticile la adresa fostului ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu, cel care a lansat acest website.

“Probabil ca relationarea a fost foarte buna, dar solutiile – apropo de notificarile pe care Ministerul Sanatatii le-a avut de un an pe lips anumitor medicamente – solutiile pentru rezolvarea acestei lipse au lipsit.

Detalii pentru toate aceste lucruri o sa va dea domnul ministru si … concret. Cand au aparut notificarile, cand s-au facut, de ce timp de 1 an de zile Ministerul Sanatatii nu a luat nicio masura. Ceea ce a facut de cand a venit ministrul, ce trebuie sa faca in continuare, astfel incat situatii de acest tip sa nu mai avem.” – a spus seful Guvernului.

Sursa foto: realitatea