Premierul interimar al R MOLDOVA a dispus efectuarea de CONTROALE IN BARURI, CLUBURI si DISCOTECI

PREMIERUL INTERIMAR AL REPUBLICII MOLDOVA, GHEORGHE BREGA, a dispus luni efectuarea de CONTROALE IN TOATE LOCALURILE DE DIVERTISMENT de pe teritoriul republicii pentru a verifica daca acestea dispun de planuri de MASURI ANTIINCENDIU si daca aceste masuri sunt respectate, informeaza intr-un comunicat Biroul de presa al executivului de la Chisinau transmis Agerpres.

Anuntul a fost facut de premierul interimar in timpul unei sedinte de guvern care a inceput cu un MINUT DE RECULEGERE in memoria victimelor incendiului de vineri seara din CLUBUL BUCURESTEAN COLECTIV, in care si-au pierdut viata 30 de oameni si au fost raniti aproape 200, dar si in memoria celor 224 de persoane care au murit sambata, in Egipt, in PRABUSIREA AVIONULUI Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalimavia.

La randul sau, ministrul de interne in exercitiu, Oleg Balan, a indicat ca aceste verificari, programate sa inceapa luni, vor continua in urmatoarele doua saptamani.

Totodata, guvernul Republicii Moldova a indemnat populatia sa DONEZE SANGE pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din Bucuresti. Cetatenii moldoveni pot merge zilnic la punctele de recoltare a sangelui ale Centrului National de Transfuzie a Sangelui din Chisinau, Balti sau Cahul.

CITESTE SI: R. MOLDOVA: PRESEDINTELE TIMOFTI A DESEMNAT UN PREMIER INTERIMAR

Presedintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), IURIE LEANCA, anuntase anterior ca va merge luni, impreuna cu echipa sa, la Centrul National de Transfuzie a Sangelui din Chisinau, pentru a dona sange. Un anunt similar a fost facut si de ministrul apararii in exercitiu, ANATOL SALARU.

‘Militarii armatei nationale a Republicii Moldova sunt alaturi de durerea fratilor nostri. Am transmis condoleantele mele si ale intregii armate a Republicii Moldova autoritatilor de la Bucuresti’, declarase Salaru, intr-un comunicat in care specifica faptul ca militarii vor putea dona sange la Academia Militara “Alexandru cel Bun” si in incinta Brigazii 2 Infanterie Motorizata in data de 3 noiembrie si la Centrul pentru Diagnostic din Chisinau, in 4 noiembrie.

Sursa foto: Agerpres