Premierul italian MATTEO RENZI a anuntat masuri noi de COMBATERE a CORUPTIEI

Seful Guvernului italian, MATTEO RENZI, a anuntat vineri seara noi masuri pentru a lupta impotriva CORUPTIEI, dupa dezvaluirea existentei unei vaste RETELE MAFIOTE la Roma implicand oameni politici de toate culorile.

La finalul unei sedinte de guvern extraordinare, MATTEO RENZI a anuntat, in cursul unei conferinte de presa, ca pedeapsa minima pentru CORUPTIE se va majora de la patru la sase ani de inchisoare si ca vor fi depuse eforturi pentru recuperarea sumelor primite in mod necuvenit.

CITESTE SI: Juncker: Marea Britanie sa inceteze discriminarea est-europenilor. Romanii merg sa munceasca cinstit 

Aceasta masura va fi propusa intr-o viitoare INITIATIVA LEGISLATIVA pentru care seful Guvernului italian s-a aratat dispus sa ceara votul de incredere al Parlamentului. In plus, aceasta lege va urmari sa evite ca negocierea pedepsei sa le permita coruptilor sa scape de INCHISOARE si sa restituie doar o parte din sumele dobandite in mod necuvenit.

CORUPTII vor plati tot, pana la ultimul cent si pana la sfarsitul ultimei zile” de inchisoare, a insistat MATTEO RENZI, repetandu-si indignarea ca, din cele aproape 50.000 de persoane aflate in penitenciarele din Italia, doar 257 au fost condamnate pentru CORUPTIE.

Guvernul doreste sa faciliteze astfel masurile de confiscare a bunurilor, permitand sa se confiste ce a fost transmis deja mostenitorilor, precum si prelungirea termenului de prescriptie – care in Italia nu este suspendata in cursul unei proceduri judiciare – pentru a incuraja apararea sa nu mai traga de timp. “Este o mare provocare pentru tara noastra”, a declarat MATTEO RENZI.

CITESTE SI: Germania: Tortura practicata de agentii SUA ai serviciilor de informatii, o incalcare grava a valorilor democratice 

La Roma, peste o suta de antreprenori si oficiali politici, printre care fostul primar Gianni Alemanno (de dreapta, 2008-2013), sunt vizati de o ancheta dezvaluita saptamana trecuta odata cu arestarea a aproximativ 40 de persoane, inclusiv presupusul sef al retelei, Massimo Carminati, provenit dintr-un grupuscul de extrema dreapta.

Reteaua este suspectata ca a instaurat un vast sistem de CORUPTIE pentru a falsifica numeroase licitatii si a beneficia de fonduri publice ale municipalitatii destinate, spre exemplu, centrelor pentru refugiati.

Sursa foto: corierre.it