Premierul MIHAI TUDOSE a explicat de ce l-a dat afara pe EUGEN TEODOROVICI

Premierul Mihai Tudose a motivat luni de ce l-a dat afara pe consilierul sau onorific, Eugen Teodorovici. “Domnul Teodorovici a fost colaboratorul meu, am crezut ca putem colabora pe consultanta, acolo unde se pricepe: financiar – fiscal. A inteles gresit si s-a transformat intr-un purtator de cuvant”, a declarat Mihai Tudose.

“Eu inteleg ca ideile pe care domnia sa le are sa le aflu de la el, nu doar prin intermediul presei, mai ales ca nu eram de acord cu multe dintre ideile sale”, a completat premierul. Intrebat despre ideea impozitarii Bisericii, una dintre temele lansate de Teodorovici, Tudose a spus ca raspunsul sau la aceasta problema a fost demiterea consilierului sau. Intrebat cand a semnat demiterea lui Teodorovici, premierul a raspuns: “vineri dimineata”.

Eugen Teodorovici a declarat, saptamana trecuta, ca “Biserica trebuie sa inteleaga si sa aleaga. Traim in secolul XXI. Este nevoie de bani”, referindu-se la impozitarea Bisericii.

Stadionul din Teleorman, pentru care ministrul Dezvoltarii vrea sa aloce 12 milioane de euro, nu se justifica, a subliniat consilierul cu aceeasi ocazie. Teodorovici spune ca “nu are nimic cu cei care sustin sportul, fotbalul”, dar pe de alta parte este “convins” ca erau alte lucruri la nivel national pe care ministrul Shhaideh putea sa le faca cu banii respectivi.

Eugen Teodorovici a adus mai multe critici ministrilor din Cabinetul Tudose. El a spus ca declaratia ministrului de Finante Ionut Misa, potrivit careia se va renunta la Pilonul II de pensii, ar trebui sanctionata de ASF, exact asa cum s-a procedat cand o banca privata a lansat in spatiul public o ipoteza care nu s-a confirmat, dar a tulburat piata.

Eugen Teodorovici a criticat-o si pe Lia Olguta Vasilescu, ministru al Muncii si unul dintre cei mai puternici lideri ai PSD, pentru faptul ca a declarat public ca se va face o analiza a modului in care au fost administrate, timp de 10 ani, sumele adunate la Pilonul II.

Sursa foto: adevarul