Premierul moldovean, un retard cu pașaport românesc atacă dur țara noastră

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a făcut o serie de declarații extrem de dure la adresa României. Trebuie să precizăm faptul că politicianul retard de la Chișinău are și pașaport românesc.

Acest maimuțoi, sluga devotată a lui Igor Dodon, s-a apucat să scrie pe contul său de Facebook ce crede el despre România și situația cauzată de pandemia de coronavirus în țara noastră. La numai câteva zile după ce România a trimis o coloană întreagă de camioane militare cu ajutoare, plus cadre medicale pentru a-i ajuta pe ”frații” de peste Prut. Și asta nu se întâmplă prima oară. Cu sacii în căruță, politicianul moldovean și-a dat arama pe față.

“Stau si mă uit eu la băieţaşii ăştia români oploşiţi prin structurile europene, care vin cu ”patronajul” peste noi… Rataţi, nimic în viaţă şi în ţară realizat, numai de ”adus mingi” buni… Ce-ai făcut june în ţara ta, că geme de cea mai mare corupţie din Europa? Ai numai în judeţul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID19 înregistraţi în toată ţara mea. Şi medici, cam tot atâţia. Judeţele moldoveneşti au 40% din decedaţi din total pe România. Şi de 2 ori mai mulţi decedaţi moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deşi numărul populaţiei este egal”, a scris Chicu pe Facebook.

Reacția MAE nu a întârziat să apară. “Faţă de declaraţiile denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de astăzi, 22 mai 2020, pe o platformă de socializare, de către prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile şi îşi exprimă dezacordul puternic faţă de conţinutul acestora”, a transmis Ministerul de Externe. MAE l-a convocat, de urgență, pe ambasadorul Republicii Moldova în România, pentru a da explicații.

Pentru a drege busuiocul, o serie de politicieni din țara vecină au lansat o serie de replici acide la adresa premierului moldovean, unii dintre aceștia solicitându-i inclusiv demisia.

“Guvernul lui Dodon a întrecut orice măsură, atacurile de azi ale lui Chicu demonstrează lipsă de respect atât faţă de România, cât şi faţă de cetăţenii Republicii Moldova. Dar România trebuie să ştie că nici Dodon, nici prim-ministrul lui nu reprezintă opinia oamenilor. Dodon a ajuns în fotoliul de preşedinte cu ajutorul unei grupări criminale conduse de Plahotniuc, iar Chicu e doar o slugă fidelă a lui Dodon. Regretăm comportamentul neadecvat al acestor personaje şi cerem scuze pentru tupeul şi proasta lor educaţie. Sunt sigură că în curând vom scăpa de ambii”, afirmă fostul premier moldovean Maia Sandu.

”Dezechilibrat, dezaxat, complexat, incapabil să-şi controleze propriile emoţii, astfel s-a poziţionat acest ins, care se întitulează PM într-o postare hazardată, permiţându-şi să jignească statul român şi pe cei mai buni prieteni ai cetăţenilor RM. Oare de ce ar trebui să ne mai mire proporţiile dezastrului pe care-l va lăsa în urma sa acest guvern al ignoranţei, haosului şi covidului19?!, devenit o adevărată ruşine publică în toată ţinuta. Condamn categoric mesajul, stilul şi contextul în care şi-a scris ţidula personală actualul PM Ion Chicu, despre care va trebui să uităm cât de curând posibil, în care-şi permite să admonesteze România şi europarlamentarii săi, prin ceea ce consideră micimea lui că serveşte cursului românofob şi lamentabil al Preşedintelui I.Dodon”, a scris Igor Munteanu, vicepreședintele platformei DA, pe Facebook.

“Afirmaţiile lui Ion Chicu ascund şi o gravă incompetenţă profesională, din moment ce este bine cunoscut faptul că populaţia regiunii Moldova din România este de 4.3 milioane de locuitori, domiciliaţi în cele opt judeţe ale regiunii, adică peste un milion şi jumătate mai mult decât populaţia actuală a R. Moldova, iar numărul infectărilor printre personalul medical din spitalele noastre este printre cele mai mari din lume şi cu siguranţă pe primul loc în Europa. (…) Partidul Unităţii Naţionale cere de urgenţă demisia sa din funcţia de prim-ministru şi consideră orice susţinere politică şi publică în menţinerea acestuia la guvernare drept un act de ostilitate şi lipsă de respect faţă de România”, au transmis reprezentanții Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova.

Totodată, președintele PMP, Eugen Tomac, propune retragerea cetățeniei române care i-a fost acordată lui Ion Chicu în urmă cu mai mulți ani. „După atacurile de astăzi (vineri- n.red.) ale premierului moldovean Chicu la adresa României și a Uniunii Europene, cred că răspunsul nostru prompt trebuie să fie retragerea cetățeniei române. Nu poți fi și cetățean UE, și propagandist în stil sovietic la Chișinău. Limbajul folosit la adresa unui lider PPE arată cât de mult le place unor politicieni din R. Moldova statutul de slugă. Aici nu este vorba doar de un atac la adresa lui Siegfried Mureșan, ci despre modul absolut abject în care un exponent al Federației Ruse atacă România și Uniunea Europeană”, a scris Tomac pe Facebook.