Premierul Moldovei, VALERIU STRELET, cere DEMISIA SEFULUI ANTICORUPTIE

Premierul Republicii Moldova VALERIU STRELET a inaintat vineri catre presedintele tarii un demers privind DEMITEREA directorului Centrului National Anticoruptie (CNA), VIOREL CHETRARU, relateaza presa locala.

Strelet isi motiveaza decizia prin faptul ca CNA NU SI-A FACUT CORECT TREABA in perioada in care a fost condus de catre Chetraru.

„In capul listei de motive este invocat faptul ca indiferent de statistica triumfalista care este prezentata de domnul Chetraru in privinta activitatii CNA si eventuale aluzii ca ar exista anumite ingerinte politice, cu toate ca pot sa declar ca niciodata nu i-am dat indicatii domnului Chetraru, indicele perceptiei coruptiei continua sa fie intr-o continua crestere”, a declarat Valeriu Strelet.

Premierul a mai acuzat faptul ca CNA a adoptat o „strategie discretionara si selectiva in procesul de combatere a coruptiei, soldata cu un randament foarte redus”.

CITESTE SI: IOHANNIS, DESPRE R. MOLDOVA: INCURAJEZ GUVERNUL SI PARLAMENTUL SA PASTREZE ORIENTAREA PRO-EUROPEANA A TARII

„Un element important este abordarea selectiva in dosarul investigarii fraudelor de la BEM. Principalul invinuit continua sa fie in libertate, mai ales in contextul acestui autodenunt prin care principalul invinuit recunoaste ca a comis un act de corupere activa”, a mai precizat Valeriu Strelet.

In final, prim-ministrul si-a manifestat speranta ca presedintele Timofti sa dea curs solicitarii sale, „mai ales ca in cadrul mesei rotunde pentru dialog civic care a fost convocata miercuri, una dintre principalele revendicari a vizat demisia lui Chetraru”.

Sursa foto: independentmd