Premierul propune indexarea deferentiata a salariilor bugetarilor

Victor Ponta sustine ca sunt categorii de bugetari a caror salarii nu mai trebuie majorate, intrucat exista domenii vitale, ca sanatatea, in care salarizarea lasa de dorit.

Salariile nu ar mai trebui indexate in viitor intr-o proportie egala pentru toti bugetarii, ci pe baza unui sistem de indexare diferentiata pe categorii de venituri si profesii, deoarece o astfel de masura aplicata similar mareste decalajul intre salariati – apreciaza premierul Victor Ponta.

Premierul a declarat luni, intr-o emisiune televizata, ca sunt categorii de bugetari a caror salarii nu mai trebuie majorate, intrucât exista domenii vitale, cum ar fi sanatatea si educatia, in care salarizarea lasa de dorit.

“In continuare cred ca salarizarea in sanatate si educatie este mult prea mica in raport cu toate celelalte institutii. Ne-am tot dus… Cu cât indexam la fel, de fapt marim decalajul, ca unuia care are 70 de milioane ii mai dau 7 milioane cu 10%, unuia care are 10 milioane ii mai dau”, a spus Victor Ponta.

Anul 2013 nu va aduce o crestere salariala in buzunarele bugetarilor – a mai spus premierul.

El a mai precizat ca acest lucru se stia inca din campania electorala.

“Va dam inapoi, vorbesc de bugetari, ce v-au taiat Boc cu Basescu. Anul viitor nu putem sa marim salariile. Am spus lucrul asta inainte sa fie alegerile, nu l-am spus dupa ce le-am castigat”, a mentionat premierul.

Victor Ponta a mai spus ca de la 1 ianuarie 2014 pensionarii militari care au pierdut in momentul recalcularii pensiilor vor beneficia de cresterea pensiilor pâna la nivelul colegilor lor.

Sursa: Radio Romania Actualitati