Premierul Romaniei, VICTOR PONTA, implineste astazi 43 de ani

VICTOR PONTA implineste astazi 43 de ani! Daca anul trecut de ziua sa PONTA isi lansa candidatura la prezidentiale, pe Arena Nationala, anul aceste se dovedeste a fi unul dificil pentru premier. Zilele trecute a fost trimis in judecata, in dosarul Turceni -Rovinari, iar maine va avea loc primul termen din dosar. 

Victor Viorel PONTA este un om politic, de profesie avocat. Din februarie 2010, ocupa functia de presedinte al PSD, iar din luna mai 2012, VICTOR PONTA este premier al Romaniei. A ocupat pe rand mai multe functii publice. A fost de sapte ori ministru in acelasi cabinet pe care tot el il conducea si a candidat anul trecut, din partea PSD pentru fotoliul de la Cotroceni. N-a avut noroc. Desi favorit in sondaje, a pierdut in fata lui Klaus Iohannis.

Nascut pe 20 septembrie 1972, in Bucuresti, PONTA este casatorit cu europarlamentarul Daciana Sarbu si are doi copii.

Absolvent al Colegiului National de Aparare, si-a inceput cariera politica in 2001, ca secretar de stat si sef al Corpului de Control al Guvernului Adrian Nastase.

In 2004 obtine un mandat de deputat la Gorj, iar in perioada 2003-2006 a detinut functia de presedinte al Tineretului Social Democrat.

La Congresul PSD din aprilie 2005, PONTA a candidat pentru functia de secretar general al partidului, dar a pierdut competitia in fata lui Miron Mitrea. Asta nu l-a descurajat, in februarie 2010 a tintit mai sus si a fost ales presedintele Partidului Social Democrat in fata lui Mircea Geoana.

VICTOR PONTA este unul dintre artizanii Uniunii Social Liberale. In februarie 2011, ca lider al PSD, a decis sa alature partidul sau Aliantei de Centru Dreapta, formata din Partidul National Liberal si Partidul Conservator.

Dupa caderea Guvernului Ungureanu, in luna mai a anului 2012, VICTOR PONTA a ajuns premierul Romaniei cu sustinerea USL. Alianta s-a rupt insa in februarie 2014, cand PONTA a refuzat sa il accepte ca vicepremier pe Klaus Iohannis.

La scurt timp, premierul VICTOR PONTA si-a anuntat candidatura la presedintia Romaniei.

Rezultatul alegerilor a fost insa unul surprinzator pentru liderul social dmeocratilor, acesta pierzand cursa pentru Cotroceni, in noiembrie, in favoarea lui Klaus Iohannis.

VICTOR PONTA s-a mai facut remarcat si in urma scandalului de plagiat asupra lucrarii de doctorat. Verdictul Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, a fost clar: VICTOR PONTA a plagiat.

Sursa foto: adevarul