Premierul SORIN GRINDEANU solicita DEMITEREA sefului CNAIR, CATALIN HOMOR

Premierul Sorin Grindeanu a cerut, sambata, ministrului Transporturilor sa ia demersurile legale pentru demiterea sefului Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Catalin Homor (FOTO), pentru coordonarea deficitara a actiunilor de deszapezire, informeaza televiziunile de stiri.

Prim-ministrul considera ca este inadmisibil ca, la 14 ore de la ridicarea codului portocaliu de viscol, sa mai avem 28 de drumuri nationale si doua austostrazi inchise. Grindeanu a sesizat niste “chestiuni ciudate in ceea ce priveste stocurile”, care sunt prea multe de un fel si lipsa altora: avem foarte multe stocuri de sare si nu avem de nisip. Premierul a cerut o analiza in amanuntime pe care o sa o faca Corpul de Control al ministrului Cuc la CNAIR.

“Sa faca o analiza in amanuntime nu doar pe persoane, ci si pe cauzele care au dus la aceasta situatie nefericita”, a adaugat premierul care a multumit pe de alta parte operatorilor privati care au colaborat cu autoritatile, in zonele unde sunt persoane blocate, de ex pe A2, unde peste 100 de oameni au petrecut noaptea trecuta in benzinariile Rompetrol.

Premierul considera ca situatia de pe drumurile inca inzapezite este “nefericita” si a fost cauzata de o “proasta administrare”. “E inadmisibil ca la 14 ore dupa ridicarea codului portocaliu sa avem situatii de acest tip”, a subliniat prim-ministrul, dupa o vizita la Ministerul Transporturilor.

Sursa foto: gandul