Premierul STRELET respinge posibilitatea UNIRII Republicii Moldova cu Romania

Premierul de la Chisinau VALERIU STRELET a respins luni posibilitatea unirii Republicii Moldova cu Romania, afirmand ca un astfel de proces ar presupune costuri inacceptabile pentru cetatenii romani, informeaza Agerpres. 

”Fratii nostri de peste Prut au alte probleme”, a declarat VALERIU STRELET in cadrul unei emisiuni, dupa cum transmite Europa Libera. ”Au fost facute anterior niste calcule privind costurile unirii. Nu cred ca sunt multi entuziasti care ar vrea sa accepte descresterea nivelului de viata al unei familii din Bucuresti sau Pitesti, in favoarea unirii”, a adaugat el.

CITESTE SI: REPUBLICA MOLDOVA se afla in pragul unui DEZASTRU FINANCIAR

In legatura cu aceeasi tema, premierul VALERIU STRELET declara la 1 august, la doua zile dupa investirea sa in functie de catre parlament, ca subiectul unirii Republicii Moldova cu Romania nu se afla in acest moment nici pe agenda politica a Chisinaului si nici pe cea a Bucurestiului.

“Romania este principalul nostru sustinator, dar astazi nici autoritatile de la Bucuresti si nici cele de la Chisinau nu pun problema unei eventuale contopiri intr-un singur stat”, declara noul premier, citat de independent.md. 

CITESTE SI: VALERIU STRELET: ROMANIA ESTE PRINCIPALUL NOSTRU SUSTINATOR, DAR NU SE PUNA PROBLEMA UNIRII

Europa Libera aminteste in context ca un recent sondaj de opinie realizat in Romania arata ca aproape 68% dintre romani sustin unirea cu Republica Moldova pana in 2018, cand se implinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Sursa foto publika