Premierul TUDOSE a anuntat ce se intampla cu CAS, CASS si TAXA de SOLIDARITATE

Premierul Mihai Tudose a dat de inteles, marti, ca taxa de solidaritate nu va mai fi introdusa de Guvern. Intrebat de jurnalisti care este concluzia in urma analizei privitoare la introducerea taxei de solidaritate, Tudose a raspuns: “Concluzia este ca putem sa trecem la discutate si uitate”, informeaza televiziunile de stiri.

Pe de alta parte, premierul a anuntat ca Guvernul nu mai are de gand sa faca nici modificarile mult dezbatute referitoare la trecerea contributiilor la sanatate si pensii de la angajator la angajat nici in 2017, nici in 2018.

Reamintim ca taxa de solidaritate a aparut in programul de guvernare al noului Executiv chiar in noaptea ce a precedat investirea guvernului, nefiind dezbatuta anterior in public de coalitia PSD-ALDE. De altfel, liderii ALDE s-au pronuntat impotriva acestei noi taxe, care ar fi urmat sa se aplice persoanelor cu venituri mari.

Soarta taxei a fost neclara, Tudose si Dragnea facand declaratii contradictorii in ultimele saptamani. Prin declaratia de astazi, premierul Tudose pare sa fi renuntat complet la aceasta idee.

Sursa foto: realitatea