Premierul TUDOSE este SOMAT sa DEMITA un MINISTRU din GUVERN

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB) ii solicita premierului Mihai Tudose sa il demita pe Lucian Romascanu din functia de Ministru al Culturii din cauza atitudinii adoptate si declaratiilor publice facute cu privire la demolarea Cathedral Plaza, decisa irevocabil in urma cu mai multi ani de judecatori.

Intr-un comunicat de presa remis vineri, ARCB anunta ca inca de luni a depus un Memoriu, inregistrat oficial la Guvern, in care semnaleaza faptul ca declaratiile facute recent de ministrul Culturii cu privire la demolarea Cathedral Plaza “incalca grav principiile constitutionale, mecanismele democratiei reale, ale statului de drept, sfideaza legile care guverneaza Statul Roman si submineaza interesul public prin sustinerea unor interese pecuniare private”.

Reactia vine dupa ce ministrul Lucian Romascanu a sustinut intr-o emisiune la Digi24 ca demolarea ar fi mult mai periculoasa decat constructia in sine, motiv pentru care ar fi nevoie de un aviz al Comisiei de Monumente Istorice din cadrul ministerului, aviz care nu poate fi dat in absenta dosarului complet, care poate fi furnizat “doar de proprietar”.

ARCB apreciaza ca Lucian Romascanu a facut o “pledoarie pentru mentinerea cladirii ilegale”, dovedind astfel “fie necunoasterea domeniului protectiei monumentelor istorice si a cerintelor statului de drept (obligativitatea executarii unei hotarari judecatoresti) – ceea ce este grav -, fie ignorarea totala a acestora – ceea ce este si mai grav”.

“In ambele ipostaze, ministrul Culturii se situeaza in afara legii si face jocul proprietarului cladirii ilegale, ale carui argumente le-a preluat”, se arata in memoriul depus la Guvern. In aceste conditii, Arhiepiscopia ii cere premierului Tudose sa il demita pe Lucian Romascanu si sa spuna public daca pozitia adoptata de ministrul Culturii este si pozitia Guvernului Romaniei.

Sursa foto: realitatea