Premierul Victor Ponta a anuntat infiintarea a doua comitete nationale pentru situatii de urgenta

Victor Ponta a declarat luni, in cadrul Comandamentului intrunit la Palatul Victoria, ca de la data de 1 martie vor exista doua comitete nationale ce se vor intruni sub coordonarea institutiilor ce gestioneaza situatiile de urgenta.

Masura va intra in vigoare in baza unei ordonante adoptate saptamana trecuta de Guvern, a anuntat premierul.

“Incepand cu 1 martie, in baza ordonantei pe care am adoptat-o saptamana trecuta si pe care vreau sa il rog pe domnul vicepremier Dragnea sa o transmita in teritoriu, o sa avem doua comitete nationale – unul pentru intemperii, coordonat de vicepremierul pentru Dezvoltarea Regionala si Administratie si celalalt pentru situatii de urgenta, in zona vicepremierului pentru Siguranta Nationala, in asa fel incat lucrurile sa fie clare”, a declarat premierul Victor Ponta.

Citeste si: Sesiunea parlamentara: Premierul a dezvaluit care sunt urgentele inceputului de an politic 

 

Premierul  Victor Ponta a tinut sa reaminteasca faptul ca armata nu a intervenit in zilele de viscol pentru a face treaba firmelor de deszapezire, ci “pentru a salva vieti omenesti”, asa cum se intampla in toate statele europene.

“Vreau sa le multumesc celor care au stat in frig, si-au facut treaba, au coordonat, vorbesc de ISU, jandarmi, politie, armata, acolo unde a intervenit pentru salvarea vietilor omenesti, nu ca sa dea zapada. Poate a inteles toata lumea acest lucru, ca asta se intampla in toate tarile europene, pentru salvarea vietilor omenesti intervine armata”, a adaugat Ponta.

“Ma bucur ca am salvat si vieti omenesti si bunuri si ca Romania a fost afectata doar destul de putin de intemperii. Cand ma uit la ce se intampla in alte tari, nu pot decat sa spun ca am facut mai repede si mai bine decat altii ceea ce trebuia sa facem”, a mai declarat premierul Ponta, adaugand ca starea de alerta din judetele afectate de viscol va fi ridicata si ca banuieste ca “o sa ne pregatim pentru niste inundatii”.

Sursa foto: gov.ro