Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj cu ocazia implinirii a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj cu ocazia aniversarii a unui deceniu de la aderarea Romaniei la Alianta Nord-Atlantica in care arata ca ziua in care tara noastra a aderat la NATO a devenit un moment de referinta in istoria nationala, insemnand atingerea unui nou nivel de stabilitate si securitate.

„Aderarea la Alianta Nord-Atlantica a reprezentat in 2004 un proiect national, de conlucrare politica. In acesti zece ani de apartenenta la Alianta s-a dovedit ca decizia noastra a fost una fundamentala si corecta. Putem realiza acum, in actualul context international complex, cata dreptate au avut acei lideri politici care, in anii 1997-2004, au sustinut integrarea tarii noastre in NATO. Capacitatea Romaniei de a fi un partener viabil si puternic pentru zona euro-atlantica ne-a pavat drumul catre integrarea in Uniunea Europeana si obtinerea unui climat pozitiv pentru dezvoltarea societatii romanesti in ansamblu”, a transmis premierul.

Citeste si: Victor Ponta nu stie cand a aderat Romania la NATO!

Victor Ponta a mai transmis si faptul ca gandurile noastre, ale tuturor, trebuie sa se indrepte „mai ales spre eroii romani care au participat la misiunile desfasurate de NATO, garantand astfel securitatea noastra si a aliatilor nostri”.

„Meritul principal revine militarilor nostri, care sunt in prima linie a teatrelor de operatii. Multumesc aliatilor internationali pentru sprijinul pe care ni l-au acordat de-a lungul celor 10 ani si, totodata, pentru deschiderea manifestata fata de parteneriatul cu Republica Moldova!”, a mai precizat Victor Ponta.

Romania marcheaza pe data de 29 martie 2014, 10 ani din momentul in care a devenit tara membra, cu drepturi depline, a Aliantei Nord-Atlantice.

Sursa foto: gov.ro