Premierul Victor Ponta ar vrea sa treaca STS la Parlament si 112 la MAI

Victor Ponta a purtat, luni, discutii cu grupul minoritatilor din Camera Deputatilor, unde s-a luat in considerare ideea lui Varujan Pambuccian prin care STS urmeaza sa treaca sub controlul Parlamentului, iar Serviciul 112 sa ajunga la Ministerul de Interne (MAI), informeaza Agerpres.

“Am avut o discutie la initiativa liderului de grup, domnul Pambuccian, intr-un domeniu pe care il cunoaste foarte bine si in care poate da sfaturi bune, si anume cel al telecomunicatiilor. Domnul Pambuccian mi-a propus in numele grupului ca la proiectul de lege privind STS sa incercam sa gasim in Parlament o formula chiar mai buna decat cea propusa de Guvern, si anume serviciul 112 care peste tot in Europa este la Ministerul de Interne sa treaca la Ministerul de Interne, iar STS sa fie sub control parlamentar. Din punctul de vedere al Uniunii Social Democrate, pentru ca stiam de acest proiect si l-am discutat astazi si cu ceilalti colegi, cred ca o idee chiar mai buna decat a Guvernului si impreuna, in Parlament, vom incerca sa mergem pe aceasta formula”, a spus Ponta la finalul unei intalniri cu grupul parlamentar al reprezentantilor minoritatilor nationale.

Premierul a precizat ca ii va consulta si pe liberali, dar si pe reprezentantii celorlalte grupuri parlamentare in legatura cu aceasta propunere, astfel incat solutia sa fie una europeana si cat mai putin disputata politic.

“Legat de 112 este o solutie absolut europeana (…), iar legat de un serviciu ca STS, la fel ca SRI, la fel ca SIE, sub control parlamentar in mod sigur e modul de organizare care sa asigure cat mai multa impartialitate si transparenta. (…) Domnul Pambuccian mi-a spus ca va lucra impreuna cu ceilalti parlamentari de profil la amendamente la proiectul de lege al Guvernului si am spus ca grupurile noastre parlamentare sustin o modificare a proiectului in acest sens”, a adaugat Ponta.

Sursa foto: Ponta: Daniel Chitoiu si Andrei Gerea sunt inca ministri. Basescu poate sa faca 70 de plangeri penale 

Dupa accidentul aviatic din Apuseni, din luna ianuarie, Guvernul a initiat o propunere de lege prin care STS urmeaza sa iasa de sub controlul presedintelui Romaniei, urmand sa devina o structura in cadrul MAI.

Sursa foto: gandul.info