Premierul Victor Ponta participa la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa lui Mugur Isarescu

Victor Ponta participa, joi, la ceremonia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu. Ceremonia va avea loc in Aula Magna a Universitatii Bucuresti, informeaza Evenimentul Zilei.

In ultimele saptamani, premierul a curtat vizibil Banca Nationala si pe Mugur Isarescu, pe fundalul criticilor pe care presedintele Traian Basescu le-a adus acestei institutii.

Citeste si: USL este in deriva, PSD organizeaza petreceri aniversare 

Presedintele Romaniei Traian Basescu a fost nemultumit de faptul ca BNR si-a dat acordul fata de electorata, proiectul prin care ar fi urmat sa fie subventionate ratele la credite pentru persoanele cu venituri sub 1600 de lei. El a reprosat Bancii Nationale ca a fost implicata in proiect si ca ideea ar fi pornit de la viceguvernatorul Florin Georgescu.

Seful statului a avertizat ca se teme ca Banca Nationala sa nu pice sub control politic. “Unde a scuipat boierul eu am venit sa va felicit”, a transmis Ponta conducerii BNR dupa prima serie de critici venite din partea lui Traian Basescu.

Sursa foto: jurnalul.ro