PONTA VA FI EXTERNAT ASTAZI. GABRIEL OPREA va ramane in fruntea Guvernului in perioada urmatoare. Ce mesaj a transmis premierul. UPDATE

Premierul VICTOR PONTA va fi externat duminica din clinica din Turcia, acolo unde s-a operat la genunchi, potrivit unor surse citate de B1 TV.

UPDATE 14: 13: Premierul a confirmat externarea din spital si pe pagina sa de facebook.

Azi medicii au decis ca pot fi externat / urmeaza ca in urmatoarele 7 zile sa parcurg zilnic procedurile pt control, schimbare pansamente si supraveghere. 

Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente/ in maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala urmand sa continui recuperarea timp de 6 luni. 
Maine dimineata voi trimite Presedintelui Romaniei solicitarea ca , in baza art 107 din Constitututie , sa-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim Ministru ( inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada (atasez adresa). 
Multumesc inca o data medicilor de aici si doctorului Ionut Codorean pt atentia si profesionalismul lor, este mesajul postat de PONTA.

VICTOR PONTA a postat pe site-ul de socializare si solicitarea catre Presedinte Romaniei, KLAUS IOHANNIS.

 

Totusi, Ponta va trebui sa mearga zilnic la clinica din Turcia, pentru control. Perioada de recuperare va dura in jur de 3 saptamani.

Victor Ponta a fost supus unei  interventii chirurgicale, dupa o accidentare la genunchi produsa in timpul unui meci de baschet. Premierul a ales sa se opereze la un spital din Turcia, argumentandu-si alegerea prin faptul ca in Romania, in contextul scandalului cu DNA, nu ar fi avut parte de liniste si odihna.

Ponta a fost vizitat de cei apropiati la clinica din Istanbul. Pe langa familie, premierul l-a primit  si pe fostul ministru Liviu Dragnea.

Victor Ponta a scris si un mesaj pe pagina sa de facebook, dupa operatia suferita la genunchi. Premierul multumeste tuturor celor care au fost alaturi de el in aceasta perioada, subliniind ca operatia a fost mai dificila fata de cum se preconizase initial. 

Sursa foto www.realitatea.net